Animator Gas Mask
Hectopat
Daha fazla
Söylemekten bıkmadım bıkmayacağım. Call of Duty önümüze bir sürekli aynı yemeği ısıtıp koymasından bıktım. CoD MW 19 mekanikleri ve grafikleri ile iyi bir oyun olsa da 2007 versiyonundan bir farkı yok oynanış tarafından. 2 silah eklendi yeni oyun oldu... CoD MW 19 hikaye bakımından da eski seriye hakaret. Bence efsane olarak bu oyunu artık salmalılar. Bu bahsettiklerime Battlefield'da dahil bu arada... Köklere dönüş diye bizi emcüklüyolar.
Multiplayer arasında dağlar kadar fark mı var ? Dostum mekanikler aynı. Ha duvara tırmanma mekaniği değişmiş işte başka düşüneyim işte teknoloji birazcık artmış onun haricinde yemin ederim aynı oyun. Call of Duty fanı olarak konuşuyorum İnfinity Ward vuruş hissiyatından tut koşu mekaniğine kadar her şeyi aynı tutuyor ki çocuk hayranları ağlamasın. Perk sistemi bile neredeyse aynı. Call of Duty eskiden SP bitirildikten sonra MP bakılan bir oyundu para için adamlar SP modunu çıkardı attı. Animasyonlara, gunsmith muhabbeti felan cidden iyi oraları ayrı tutuyorum ama bir oyunun animasyonları gerçekçi tutması bence diğer oyunlarla kıyaslanamaz. Bunu neden dedim oyunun mekaniği onu desteklemedikden sonra gerçekçi oyunlarla kıyaslanması bence bir şeyi değiştirmez. Adam 50. Call silahla havada adam vuruyor en basitinden yaDediğin doğru ama Call of Duty olmasa yerini dolduracak bir seri yok. Zaten Call of Duty multiplayer için var. Sadece hikayesini oynayıp değerlendirmek saçma olur. Multiplayer bir oyun için de ilk MW oyunu ve MW 2019 arasında dağlar kadar fark var. Öyle ki oyun military Simulator oyunlarıyla karşılaştırıldı bir arcade oyunu ve harikaydı. Sesler olsun, animasyonlar olsun. Ayrıca ilk Mw'den çok daha az silah çeşitliliği var MW 2019'da, bir eksi gibi olsa da gunsmith bu açığı biraz kapatıyor. CoD fanboyu değilim ama CoD, olmazsa olmaz serilerden biri. CoD'dan kimsenin bir beklentisi yok. Multiplayeri iyi olsun, aynı olsun, konu yeni olsun yeter kafasında herkes. Satan ve fanların da memnun olduğu bir seriyi tamamen bırakmak saçmalık olur. Ayrıca BF kaç yılda bir çıkıyor ki birbirlerinin aynısı olsunlar? En son modern savaş oyunu 2013'de çıktı BF için. BF6 gelince aynı mı değil mi çıktığın da bakar ve yorumlarız.
Multiplayer arasında dağlar kadar fark mı var? Dostum mekanikler aynı. Ha duvara tırmanma mekaniği değişmiş işte başka düşüneyim işte teknoloji birazcık artmış onun haricinde yemin ederim aynı oyun. Call of Duty fanı olarak konuşuyorum Infinity ward vuruş hissiyatından tut koşu mekaniğine kadar her şeyi aynı tutuyor ki çocuk hayranları ağlamasın. Perk sistemi bile neredeyse aynı. Call of Duty eskiden SP bitirildikten sonra MP bakılan bir oyundu para için adamlar SP modunu çıkardı attı. Animasyonlara, gunsmith muhabbeti falan cidden iyi oraları ayrı tutuyorum ama bir oyunun animasyonları gerçekçi tutması bence diğer oyunlarla kıyaslanamaz. Bunu neden dedim oyunun mekaniği onu desteklemedikden sonra gerçekçi oyunlarla kıyaslanması bence bir şeyi değiştirmez. Adam 50. call silahla havada adam vuruyor en basitinden ya. BF konusuna gelirsek adamlar BF3'den beri aynı mekanikte oyun yapıyorlar sözüm ona. BF1 ile köklere dönüş dediler BF4'ün yavaşlatılmış ve tarihi versiyonuydu...
Ben hiç beğenmedim açıkçası. Bir FPS oyununun bu kadar hızlı olması fikri bana hiç güzel gelmiyor. 1 saniye içinde silah değiştirip, C4 atıp, kendinizi bir yerden aşağı bırakıp, attığınız bombayı patlatmak hiç benlik değil. İşin gerçekçiliğini de bozuyor. Araba yarışı oynuyormuşçasına koşuşturan askerler vs oldum olası sevemedim.
Belki de yıllar içinde escape from Tarkov'a binlerce saatimi vermemden ötürü ben yavaşlamış olabilirim. Ama EFT varken, farklı bir multiplayer FPS'e dönüp bakacağımı zannetmiyorum.