Call of Duty Cold War Multiplayer sizce nasıl olmuş?

Makaleler
1
Yer
Moscow Metro
Daha fazla  
Dün canlı yayınla CoD: Cold War'un multiplayer kısmını gösterdiler. Siz nasıl buldunuz? Ben şöyle açıklayayım;

-CoD MW 2019 çıtayı o kadar yükseltti ki yeni çıkan oyuna bu ne biçim oyun? Diyebilirsiniz ama aslında klasik CoD, sadece MW 2019'un oynanışı çok iyiydi.

-Yeniden animasyon yapıp uğraşacaklarına, MW 2019'un animasyonlarını elden geçirebilirlerdi.

-Animasyonlar cilalanmamış ve bu oyun Alpha'da daha, yani düzeltecek ve cilalayacaklardır.

-Hud yani kullanıcı arayüzü CoD MW 2019'dan çok daha iyi, düz, sade ve anlaşılır. MW 2019'daki gibi gereksiz fazla obje ya da yazı yok ekran ve menüler de.

-Can barı kısmını pek sevmedim. Gerek yoktu. (Bence.)

-Silahlar ve eklentiler;
XM4: M4A1.
M16: M16A2.
Patent sorunlarından dolayı bu şekilde isimlerin olması normal. Silahlar modern değilmiş gibi duruyor. Çünkü oyun soğuk savaş döneminde geçiyor. Dürbünler vs. eski duruyor çünkü dediğim gibi soğuk savaş dönemi, ama silah modelleri çok güzel duruyor. Birkaç küçük detay ile biraz o dönemdeymişiz gibi gösterilmeye çalışılmış.

-Karakterler; söyleyecek pek bir şey yok, oyunun karakter modelleri dönemi yansıtıyor gibiler ve kaliteliler.

-Haritalar için ise yorum yapamam hiç Level design ile uğraşmadım ama haritalar da çeşitlilik var gibi.

-Son not; oyun Alpha'da unutmayın. Evet mobil oyun gibi duruyor ancak CoD MW 2019 dışında ki tüm CoD oyunları mobil oyun gibi. Bu şekilde düşünmemiz gerek. Fiyatı 60 dolar olarak iyi ama bizde 60 Euro yani 520 lira civarı ediyor ve hikayesini oynamayacaksanız ve sadece multiplayer için alacaksanız şu an için değmez diye düşünüyorum. Tam çıkış yapınca yeniden düşünülebilir.

Söylemekten bıkmadım bıkmayacağım. Call Of Duty önümüze bir sürekli aynı yemeği ısıtıp koymasından bıktım. COD MW 19 Mekanikleri ve Grafikleri ile iyi bir oyun olsa da 2007 Versiyonundan bir farkı yok oynanış tarafından. 2 Silah eklendi yeni oyun oldu... COD MW 19 Hikaye bakımından da eski seriye hakaret. Bence Efsane olarak bu oyunu artık salmalılar. Bu bahsettiklerime Battlefield da dahil bu arada... Köklere dönüş diye bizi emcüklüyolar.

Dediğin doğru ama Call of Duty olmasa yerini dolduracak bir seri yok. Zaten Call of Duty multiplayer için var. Sadece hikayesini oynayıp değerlendirmek saçma olur. Multiplayer bir oyun için de ilk MW oyunu ve MW 2019 arasında dağlar kadar fark var. Öyle ki oyun military Simulator oyunlarıyla karşılaştırıldı bir arcade oyunu ve harikaydı. Sesler olsun, animasyonlar olsun. Ayrıca ilk Mw'den çok daha az silah çeşitliliği var MW 2019'da, bir eksi gibi olsa da gunsmith bu açığı biraz kapatıyor. CoD fanboyu değilim ama CoD, olmazsa olmaz serilerden biri. CoD'dan kimsenin bir beklentisi yok. Multiplayeri iyi olsun, aynı olsun, konu yeni olsun yeter kafasında herkes. Satan ve fanların da memnun olduğu bir seriyi tamamen bırakmak saçmalık olur. Ayrıca BF kaç yılda bir çıkıyor ki birbirlerinin aynısı olsunlar? En son modern savaş oyunu 2013'de çıktı BF için. BF6 gelince aynı mı değil mi çıktığın da bakar ve yorumlarız.

Multiplayer arasında dağlar kadar fark mı var ? Dostum mekanikler aynı. Ha duvara tırmanma mekaniği değişmiş işte başka düşüneyim işte teknoloji birazcık artmış onun haricinde yemin ederim aynı oyun. Call of Duty fanı olarak konuşuyorum İnfinity Ward vuruş hissiyatından tut koşu mekaniğine kadar her şeyi aynı tutuyor ki çocuk hayranları ağlamasın. Perk sistemi bile neredeyse aynı. Call of Duty eskiden SP bitirildikten sonra MP bakılan bir oyundu para için adamlar SP modunu çıkardı attı. Animasyonlara, gunsmith muhabbeti felan cidden iyi oraları ayrı tutuyorum ama bir oyunun animasyonları gerçekçi tutması bence diğer oyunlarla kıyaslanamaz. Bunu neden dedim oyunun mekaniği onu desteklemedikden sonra gerçekçi oyunlarla kıyaslanması bence bir şeyi değiştirmez. Adam 50. Call silahla havada adam vuruyor en basitinden ya . BF konusuna gelirsek adamlar BF3 den beri aynı mekanikte oyun yapıyorlar sözüm ona. BF1 ile köklere dönüş dediler BF4'ün yavaşlatılmış ve tarihi versiyonuydu...

Anladım ama kimsenin CoD'dan bir beklentisi yok ne zaman satamazlarsa o zaman değiştirmek zorunda kalacaklar. Benim için için oynanış her şeyden önce gelir. Cold War'ın ilk oynanışını gördüğümde kalitesizliği anlamıştım. CoD'da zaten uzun yıllardır düzgün hikaye yok, adamlar multiplayer'ı da batırmış. Hikayesi belli değil ama haritalardan gördüğüm kadarıyla tahmin edilebilir ve bayat bir hikaye olacak. MW ve MW 2019 arasında ki farklar ise MW Remastered ve MW 2019 arasında ki farkla belli olur çünkü 2007 oyununu, 2019 oyununuyla karşılaştırmak mantıklı değil. Veya en yenisinden MW2 Remastered'a bakalım. MW2 Remastered oynanış olarak çok kötü (bence.) zevk vermiyor, silahlar boş hissettiriyor, sesler kötü ve silah modelleri çok düz, hiçbir ruhu yansıtmıyor. MW 2019'da silahlarla sıktığını hissedebiliyorsun, modeller iyi yapılmış (gerçek modelleri taradıkları için.) gunsmith yeterli, animasyonlar harika, seslere bas eklenmiş ve güzel olmuş. Cold war da ise her şey orta gibi. Sesler ne iyi ne kötü, mekanikler kötü, gunsmith yeterli ama çeşitlilik az, animasyonlar... Mobil oyun gibi, evet Alpha'da ama MW 2019 Alpha'da iken de güzel görünüyor du. 1 ay da oyunun ne kadarını düzeltirler bilemem ama bence bu oyun eksik, cilalanmamış ve CoD MW 2019 motorunu kullanmadığı için mekanikler benzer değil ve kötü.

Ben hiç beğenmedim açıkçası. Bir FPS oyununun bu kadar hızlı olması fikri bana hiç güzel gelmiyor. 1 saniye içinde silah değiştirip, C4 atıp, kendinizi bir yerden aşağı bırakıp, attığınız bombayı patlatmak hiç benlik değil. İşin gerçekçiliğini de bozuyor. Araba yarışı oynuyormuşçasına koşuşturan askerler vs oldum olası sevemedim.

Belki de yıllar içinde Escape From Tarkov'a binlerce saatimi vermemden ötürü ben yavaşlamış olabilirim. Ama EFT varken, farklı bir multiplayer FPS'e dönüp bakacağımı zannetmiyorum.

Ben de EFT oyunuyordum ama Insurgency sandstorm ve Squad daha cazip geldi, bende onlara geçtim. EFT'de köşede duruyor. Oyunun sıkıntısı da anlattığınız fazla hızlı olma durumu. Animasyonlar bu hıza yetişemiyor, oyun yamuluyor, tuhaflaşıyor. CoD MW de hızlıydı ama dengeliydi. Ayrıca BF3 2011'de çıktı ve haritalar da çoğu binayı yıkabiliyoruz. CoD MW 2019'da çıktı atom bombası atılınca tek çizik olmuyor binalarda. Bu da camper denen kişilerin türememsine sebep oluyor. Cold War'da da aynı şeyin olacağına eminim. Oyun motorları el vermiyorsa motora eklentiler ekleyerek geliştirebilirler. Hem bu motor CoD MW 2019'un motoruyla aynı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…