Lian La-Fey
Kilopat
- Katılım
- 23 Haziran 2016
- Mesajlar
- 3.103
- Makaleler
- 18
- Çözümler
- 12
Onunla bu aynı değil. Senin dediğin yaşanmış ve bitmiş bir olay.Adam Battlefield 1'de Türkleri vuruyoruz diye oyunu silmiş. Arkadaşım yaş kaç acaba? Adamlar oyunlarda bize yer vermiyor diye ağlarsınız verince de gereksiz, anlamsız tepki verirsiniz. Cidden kafayı yemişsiniz. İyi o zaman Battelfield 5'i de Almanlar ve İngilizler birbirlerini vuruyor diye iki millet de oynamasın o zaman. Ben ne anlatıyorsam zaten.
Bu tür şeyler önemsiz gibi görünse de önemlidir. Bugün bir oyun senaryosunda, sırf o oyunu oynayabilmek için düşman tarafında olmakta sakınca görmeyen, yarın mevzu bahis can korkusu olunca vatana sırtını dönmekte de sakınca görmez. Bu tür durumlara tepkimiz, bizim bu konulara kendi çapımızda ne kadar hassas olup olmadığımız hakkında ufak bir ipucudur aslında.
Ne bu kin kardeş, ben yazımda da demişim "bir oyun ne benim milliyetçiliğimi ne de vatan sevgimi değiştirebilir" sadece bir soruydu neden bu kadar triggerlandın sen.Bir tane de oyun siz yapın da oynayalım o zaman.
Aynen ben sadece soru sormuştum -ki yazımda da söyledim bir oyun benim görüşlerimi değiştirmez wiki de olduğu gibi propaganda sayılıp yasaklanabilir mi sizce diye- bu forumda mükemmel kalitesiyle birlikte kendi fikirlerinin ilah katında olduğunu düşünen insan çok.Alakasız duyar kasıp öyle cevap vermişsiniz. Ne alaka ? Yasaklanma ihtimali var mı diye sormuş arkadaş.
Böyle düşünüyorsanız satın almayın, alana da karışmayın. Bu kadar basit.
Dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.
Bu mantık yüzünden dünyada en çok sansür uygulayan ülke haline geldik.
Alıntılanan mesaj silindiği için silinmiştir.
Video'yu buraya bırakayım.
Video'lu reportajında bahsetmişti. Zaten oyunu oynayan rahatlıkla YPG-İŞİD arasında geçtiğini anlayabilir. Türklerden tepki alınca böyle bir açıklama yapmıştır.
Bu tip tepkiler bizi dalga konusu yapıyor. Altındaki yorumlara bakın.
Your logical fallacy is slippery slope
You said that if we allow A to happen, then Z will eventually happen too, therefore A should not happen.yourlogicalfallacyis.com
Yazdığımı anlamadan yargılıyorlar ya bayılıyorum bu huylarına. İhtimali var mı demişim, bir oyun benim fikrimi değiştirmez ama wiki de yaşanan bir olay yaşanabilir mi ? Ben bunları sordum, darağacında sallandırmadıkları kaldı.Tamam. Ben zaten yeni bir olay demedim. Oyun zaten yasak olsa bile oynanır. Mesela Wikipedia'ya girmek yasak ama VPN kullanıyoruz. Benim size anlatmak istediğim olay bir ara devlet kurumları bu konuyla çok ilgilendi ve davalar açtı ama oyuncu kitlelerinden çok fazla tepki aldılar.
Zaten haberde de tamamen yasaklanıyor dememiş. Böyle bir durum var demeye getirmiş.
Dostum ben biliyordum zaten "ihtimal" ya şu bilerek "ihtimal" kelimesini kullandım kesin yargılarda bulunulmasın diye.Video'lu reportajında bahsetmişti. Zaten oyunu oynayan rahatlıkla YPG-İŞİD arasında geçtiğini anlayabilir. Türklerden tepki alınca böyle bir açıklama yapmıştır.
Bu tip tepkiler bizi dalga konusu yapıyor. Altındaki yorumlara bakın.
Video betaya ait. Online bir mod yani iki tarafta birbirine düşman ve mekanın yeri belli değil. Ama bilindiği üzere online modun mapleri single modda oynadığımız görevlerin maplari olur genelde. Türkçe konuşan bir spiker varsa Türkiye sınırları geçilmiştir diye "kendim" bir tahminde bulundum.Alana karışmıyorum zaten ama eleştirimi dile getirebilirim sanırım değil mi? Bunun adı dallandırmak değil eleştiri ve cevap hakkını kullanmaktır. Ayrıca kendisi aleyhine terör propogandası yapan bir oluşuma sansür ya da yaptırım uygulamak, devletlerin verebileceği doğal bir tepkidir. Bir siyasi eleştiriden söz etmiyoruz neticede, terör propogandasından söz ediyoruz.
Alıntıladığım mesajn kaldırıldığın fark etmemiştim, o konuda kusura bakmayın.
Mesela bu videoda senaryo nasıl ilerliyor? Bilmediğim için soruyorum. Çatışmanın olduğu mekan kime ait? Eğer oyundaki "kötü adamlarınsa" neden Türk milli takımının sesi arka plan için seçilmiş vs. vs. Bunları sorgulayalım diyorum. Hiç alakası da olmayabilir ama beyin jimnastiği kötü değildir.
Dalga konusu yapmaları çok önemli değil ama şunu unutmayalım; son harekatta yapılan dezenformasyondan en çok etkilenenler, bu tür oyunları da oynama olasılığı olan kitle. Bu dezenformasyon büyük oranda sosyal medyadan yayıldı ve bir baktık ki dünyanın çeşitli bölgelerinden alınıp, üzerinde oynanmış fotoğraflarla yapılan bu kara propogandaya çok itibar eden oluyor. Bütün bu toplumsal psikolojinin altyapısı böyle hazırlanıyor belki de. Yani tezlerimizin dünyaya ve yeni kuşağa anlatılması anlamında dalga geçilmekten daha önemli sorunlarımız var şu an.
Çok defalar A gerçekleşince Z de gerçekleştiği için hassas davranıyorum. Önyargılı biri değilim ama bu konunun önemli olmadığını söyleyenleri eleştirdiğim için özür dilemeyeceğim. Cımbızlayarak cevap yazmak eminim daha kolaydır ama keşke mesajın geri kalanını da okusaydınız.
Hayır. Türkiye dışarıya kötü gözükmek istemiyorsa takip ettiği siyasi politikasını değiştirsin. Önce insan haklarında, adalette ilerlesin sonra daha hangi alanda iyi gözükebiliriz bakarız ona.Onunla bu aynı değil. Senin dediğin yaşanmış ve bitmiş bir olay.
Biz insanlara YPG'nin PKK olduğunu anlatmaya çalışmıyor muyuz? Bu adamlar dün bizim vatandaşlarımızı katletmedi mi?
Şimdi yabancı ülkeden bir oyuncu bu oyunu oynadığında YPG/PKK'yı benimsemeyecek mi? Bir süre sonra tekrar çatışma yaşandığında Türkiye bu kişilere kötü gözükmeyecek mi? Nasıl bugün Reznov karakteri bizde bir yer edinmişse bu oyundaki bir karakterinde onlarda yer edinmeyecek mi?
Bu oyun YPG'yi meşrulaştırmaya çalışmıyor mu yani?