Arkadaşlar, bir Call of Duty oyununa uzun bir süre olarak bağlı kalmak istiyorum ama şu anda Warzone ile MW2 arasında kararsızım. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Warzone biliyorsunuz ki her sene yeni çıkan oyunla entegre olan, sürekli güncellenen bir oyun. Şu an BO6 ile bağlantılı ama yakında BO7’ye geçecek. Haliyle Warzone her sene baştan başlıyor (seviyeler vb.). Ayrıca Battle Pass, etkinlikler ve yeni içerikler sayesinde her zaman canlı kalıyor. Oyuncu sayısı fazla olduğu için de maç bulma süresi neredeyse yok. Ancak benim oynamayı sevdiğim modlar Warzone’da yok.
Benim tarzım MW2’deki DMZ, Co-Op, Team Deathmatch gibi görev ve takım odaklı modlar. MW2 bu açıdan çok zengin bir oyun. Ayrıca Warzone’a kıyasla daha gerçekçi — abartılı skinler, saçma kozmetikler yok. Fakat MW2’nin dezavantajı şu: bazı modlarda eşleşme süresi uzuyor, oyun artık güncelleme almıyor ve içerik üreticileri de ilgisini kaybetmiş durumda. Bu da oyunu biraz “yalnız” hissettiriyor.
Yine de bana göre MW2, Call of Duty serisindeki en dengeli oyun. Skin tasarımları, hikayesi, mod çeşitliliği… Hepsi bir denge içinde. MW3’ü de denedim ama zombili DMZ modu pek ilgimi çekmedi. MW2’deki o klasik dengeyi hiçbir oyun veremiyor. Ayrıca Warzone’daki gibi “Yeni oyun çıkınca ilerlemem sıfırlanacak” kaygısı da yok.
Yalnız MW2 topluluğu ciddi biçimde azaldı. Kendi başıma oynuyorum. Hâlâ oynayanlar var ama eskisi kadar aktif bir ortam yok. Bu da ister istemez moral bozuyor. Öte yandan güncel kalmak ve Battle Pass’ten yararlanmak için Warzone oynamaya devam ediyorum.
Keşke COD Mobile gibi tek bir Call of Duty oyunu olsa; içinde DMZ, Battle Royale, Zombi ve Team Deathmatch gibi tüm modlar bir arada bulunsa. Ama her yıl yeni oyuna 100 dolar veren oyuncular oldukça bu durum değişmeyecek gibi.
Sonuç olarak iki oyunu birden oynamak beni yoruyor. Siz olsanız hangisini seçerdiniz? MW2’nin dengeli ve görev yapısı mı, yoksa Warzone’un güncelliği mi daha önemli sizce?