Cam çatlağı onarılabilir mi?

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Aracın ön camında bu şekilde bir çatlak oluştu. Cam çatlağını onaran bazı tamir kitleri var, hatta bazıları bu tarz kırılan noktadan uzayan çatlakları da onarabildiğini iddia ediyor. Kullanan, tavsiyesi olan var mı? Çatlak şu şekilde:

İfadeler: T21
Onarılmaz. Elinize çekiç alın ve doya doya camı kırın. Sonrasında yenileyin. Tek çare bu.
Doya doya camı kırarsanız camın parçalarının hem arabanın içinden hem de silikondan temizlenmesi daha zor olacağı için ciddiye alıp yapmayın . Sonra gereksiz yere ekstra temizlik ve işçilik ödemeyin. Onarım çok da iyi olmuyor. Ben de değiştirmenizi öneririm.

Hocam imkanınız yok ise bir cam ustasına gidin camın kırık yerine çizik atıyorlar. Eğer ki yaptırmazsanız camın çatlağı bütün cam boyunca uzuyor ve tek çare değiştirmek oluyor. Eğer bütün cam boyunca uzarsa muayneden geçmiyor diye biliyorum. Tam emin değilim.

Videolarda görüyorum hep. Yoğun akışkan bir sıvı ile çatlak izi kaybettiriliyordu. Yani bu çatlağın bir zararı olmaz. Dediğim sıvı ile işlemi yapan yer bulursanız oraya yaptırabilirsiniz.

Çatlağı onaracak şeyler var mı bilmiyorum ama çatlağın uzamaması için oraya bir aletle küçük nokta atıyorlar ve çizik uzamıyor. İsmini bilmiyorum, camcıya giderseniz size tarif edecektir. Veya bir araba ustasına.

Cam onarılmaz o kitler de bir yere kadar yakından dikkatli bakınca daha yoğun olduğu belli oluyor çatlak olan kısmın. Belki çok ileri seviye tamirat için sıvılar vardır ama cam parasına yakındır.

Cam çatlak onarım kitleri, nokta şeklinde olan ve henüz camda çatlakların ilerlemediği durumda işlevseldir. Attığınız resimde de çatlağın başlangıç noktasını göremedim. Sanırım siyah alandan başlamış çatlama. Eğer öyle ise acil değişmeli. Kasko var ise oradan değiştirin. Hasar olarak geçmez sisteme. Genelde kaskolar senede iki adet ücretsiz değişim hakkı sunuyor. Çatlağın kırılma veya başlama noktası siyah alana ulaşmadı ya da ulaşmaz ise değişim için bekleyebilirsiniz. Sonuç olarak her türlü değişecek, bu şekilde camınızın kurtulma imkanı yok.

Bezelye büyüklüğünde bir taş aracımın ön camına gelmişti ve tırnak ucu kadar bir çatlağı vardı, sanayide o meşhur içinin doldurulup çizik atılması olayını yaptırdım. Sonrasında ne mi oldu dersiniz 1 ay sonra bütün cam çatlaktı değiştirin paranızı boş şeylere harcamayın cam yapısı gereği ısı olmadan tamir edilemez, çatlakları giderilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…