Zevk peşinde koşan biri arzu ettiği zevke ulaştığında bu zevkin oldukça kısa süre etkili olduğunu fark eder ve zevk sonrası kendisini yoğun bir can sıkıntısı halinde bulur. Kierkegaard ise can sıkıntısının bir insan için çok tehlikeli olduğunu düşünür. Çünkü ona göre canı sıkılan bir insan kendisine ve hatta çevresine zarar verebilme potansiyeli taşır, kötülüğe olan yatkınlığı arttırır.
Sevdiğin şeyleri yap, farklı şeyler deneyimle. Örneğin kalem çevirmeyi, zentangle çizmeyi, sevdiğin türdeki kitapları okumayı, birileriyle sohbet etmeyi deneyebilirsin. Seni can sıkıntısından kurtaracak şeyler tek bir anlık değil, ömür boyu olsun.
Sevdiğin şeyleri yap, farklı şeyler deneyimle. Örneğin kalem çevirmeyi, zentangle çizmeyi, sevdiğin türdeki kitapları okumayı, birileriyle sohbet etmeyi deneyebilirsin. Seni can sıkıntısından kurtaracak şeyler tek bir anlık değil, ömür boyu olsun.
Yani ne kadar sıkıntı, nı giderir bilemem ama dini videolar falan izle ben izleyince nedense kendimi aşırı akıllı bir hoca gibi hissediyorum ve kendimi çok mükemmel hissediyorum