Can sıkıntısından kod yazmaya başlamak

Lyk7a

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2021
Mesajlar
2.528
Çözümler
7
Yer
Türkiye, Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050Tİ
i5-12500H
512GB M.2 SSD
16GB RAM
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, bilgisayarda genellikle oyun oynayıp video izliyorum fakat bunlardan sıkıldığım için kod yazmak istedim. Amacım profesyonel kod yazmak değil basit kodlar yazıp çalıştırıp eğlenmek. Bunu nasıl yapabilirim? Nereden öğrenebilirim? Bir de hiçbir ders almadan evde video izleyerek, öğrenerek telefon uygulaması yazabilir miyim? Bazen bazı uygulamalara ihtiyacım oluyor ve internette bulamıyorum. Bulsam bile virüslü olabiliyor. Ben de kendim yazmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
 
Mümkün hocam.
 
Can sıkıntısı yüzünden kod yazmak istiyorsanız hiç başlamayın.

Yazılımı can sıkıntısı gidermek olarak görürseniz hiçbir zaman başarılı olamazsınız. Yazılımı mesleğiniz haline getirmek için veya hobi yapmak için kullanın.
 

Özür dilerim. Başlamıyım o zaman. @595480
 
Özür dilerim. Başla mıyım o zaman.

Bence öyle bir şey yok, mesela giriş seviyesi C# öğrenerek kendi hesap makineni tasarlayıp arkadaşlarına dağıtabilirsin. Veya HTML, CSS ve JavaScript öğrenerek kendi web siteni oluşturabilirsin. İnsanlar Google'a senin adını yazarak senin hakkında bilgi edinebilir. Başkalarını etkileyebilirsin bu şekilde. Ayrıca yazılımın bu kısmı zor değil, belki bu alan tam sana göredir ve kendini geliştirip iyi bir yazılımcı olabilirsin. Kim bilir? Ayrıca bunları telefondan yapamazsın giriş seviyesi bir bilgisayar ile HTML öğrenebilirsin ama C# için ortalama bir sisteme ihtiyacın var.
 

Sistemim iyi ama RAM'ı 16 GB problem olmaz herhalde. Dediğiniz gibi basit programlar yazmaya başlayacağım ana mesleğim bu olmadığı için hobi olarak yapacağım. Bir de bunları öğrenebileceğim bir site YouTube kanalı var mı?
 
Özür dilerim. Başla mıyım o zaman. @595480

Başla ustam dediğini yapmak mümkün ama kırma işi pek zevkli değil diyebiliyorum yani aşırı emek vermen lazım o emeğe değer mi o uğraş bilmiyorum. O emeği başka bir şeye verip direkt programları alsan daha doğru olur
 
Bu amaçla çıkanlar 1 ay geçmeden sadece internette bulduğu komutlar ile kendini şöyle sanan tipler oluyor.

Hangi yazılımcı kodlarını kendi yazıyor ki? ileride bir Lamer'a dönüşebilir ama kimin umurunda? Önemli olan bundan zevk alması.


Hayli hayli yeterli olacaktır. YouTube konusunda pek bilgim yok ben okulda başladım öğrenmeye, ama en sağlam kaynaklar İngilizce oluyor eğer yeterli ingilizcen varsa yabancıları dinlemeni tavsiye ederim. Yoksa da anlayabileceğin şekilde anlatan Türkçe kanallar da illaki vardır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…