Can Sungur ile Stable Diffusion’ı Denedik

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Bu videomuzda Can Sungur ile beraber yapay zeka ile görsel üretme aracı olan Stable Diffusion ile görseller oluşturmayı denedik ve yapay zeka hakkında sohbet ettik. Stable Diffusion’ı kurup kendiniz denemek için tıklayın. Üretken Yapay Zeka GPU’ya ihtiyaç duyuyor Stable Diffusion, girilen resim veya yazıya göre görsel üreten bir derin öğrenme modeli. İş akışınızda size yardımcı […]

Devamı: Can Sungur ile Stable Diffusion’ı Denedik
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ali bey süper içeriklerine devam ediyor.

Videoda bahsi geçen rehberi de paylaşayım,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Yiğit ofiste videoyu çekmeden önce laptopa yine Can'ın rehberindeki şekilde bir kurulum yaptı. Muhabbeti o kurulumda ara ara detaylara bakarak devam ettirdik.

Bu arada yine videoda bahsi geçiyor ancak bilmeyenler için Can Sungur ile tanışmamız sanırım 2009 filan olacak. Yıllar sonra ilk kez birlikte video yaptık, konuk olduğu için teşekkür ederim.

@Disty'nin Stable Diffusion hakkında güzel rehberleri var.
Video güzel olmuş, elinize sağlık.

Hatta bu rehberi Intel'in videosunda kullanılmıştı.

İlgili video (zaman ayarlı):

Ali bey süper içeriklerine devam ediyor.
Hakikaten güzel detaylı bir video olmuş, tam da Stable Diffusion'ı tekrar indirip denesem mi diye düşünürken çıktı karşıma da videodaki yorumlar beğenmedimler ne öyle? Videoda negatif bir şey görmedim, Recep olayını anlarım da herkes içeriği kötülemenin peşinde görünüyor. Bir şey mi kaçırdım?

CS'den dolayı. Video içeriğini bilmiyorum ancak konuğun bomboş bir adam olduğunu düşünüyorum, dislike atanlar da benimle aynı fikirdeler.

Can savunma sanayi videosu çekmiş, bu yüzden hedef gösterilmiş, linç ediliyor bir süredir.

Davet ettiğimde bunu biliyordum, insanlar çıldırmış artık, bu durumu kabul etmiyorum. Kutuplaşma siyasetinin teknolojide yeri yok. Herkesi bir parti etiketiyle yaftalayamazsınız.

Ben savunma sanayi videolarını bu ülkede 11 yıl önce ilk çektim, benden önce Aselsan videosu çeken yoktu, olaylar hızla siyasi hale geldiği için bıraktım. Açık YouTube'da aratın, video tarihlerini karşılaştırın, pek çok konuda ilkleri Technopat altında ben yaptım.

Kutuplaşmak kötü diyen kim olsa ona sövülüyor şu an. Can'ı seversiniz ya da sevmezsiniz de bu kadar abartmak doğal değil artık. Videosu da iyi midir kötü müdür içeriğe göre yazsın insanlar.

Dislike, like vb. herkesin kendi kararı ama ben videoya ciddi ciddi Stable Diffusion için davet ettim. Ünlü olmadan önce tanıyordum, videoda da dedim.

Kimsenin sizinle sorunu olduğunu sanmıyorum hocam. ASELSAN videonuzun reklam tarzı olmadığını ve gereksiz övgüler içermediğini uzun süredir sizi takip eden biri olarak tahmin etmesi zor değil. Ancak CS'nin seçim dönemi öncesi konuşmaları, ardından viral alınmışcasına övgü dolu videosu ve seçim sonrası tekrar insanlara yakıştırdığı ithamları göz önünde bulundurunca pek de haksız sayılmıyoruz. Bunun hıncını sizin videonuza dislike atarak çıkarmak yanlış ancak bu CS'yi aklamak için yeterli sebep değil.

İnsanların neyi neyle kıyaslayacaklarını, neyi neyle ayırt etmesi gerektiği konusunda maalesef çok yetersiz.
Bir kişi şöyle böyle yaptı diye her zaman bir tutulamaz. Robot değil, bir insan bu.
Robota şunu yap dersin onu yapar, insan öyle değli.

Bir kişi sırf savunma sanayi konusunda video çekti diye ona a partili veya b partili damgasını yapıştırıp sonrasında yaptığı içeriklerde de ona göre karar vermek cahillik ile aynı gözümde.
Bir insan savunma sanayi konusunda video çekti diye saçma sapan damgalar yapıştırmak da günümüzün toxic sosyal medya kullanıcıları tarafından üretilmiş bir saçmalıktan öte değil.

Videoda belirtildiği şekilde Stable Diffusion için bir araya gelinmiş. Sırf Can Sungur daha önce savunma sanayi videosu çekti diye dislike atıyorsa birisi gözüyle izlemiyordur.

İsteyen dislike atar isteyen atmaz. Ancak bir eylemde bulunurken bunun amacını ve ne için olduğunu düşünmek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…