Çankırı'da makine mühendisliği mi yoksa 1 sene daha hazırlanmak mı?

screwhead

Megapat
Katılım
27 Şubat 2016
Mesajlar
100
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu anda 20 yaşındayım hiç mezuna kalmadım. 2022 yılında Marmara Üniversitesi 2 yıllık makine bölümünü kazandım. Ve 2024 yılında bitirerek dikey geçiş sınavında 8K sıralama yaparak neresi olursa olsun mühendislik olsun diyerek tercih yaptım ve Çankırı Karatekin Üniversitesi makine mühendisliği bölümünü kazandım geleli 1 hafta oldu ve yanlış tercih yaptığımın farkına vardım. Aileden uzak küçük bir şehir ve adı duyulmamış bir üniversite olması gerçeği psikolojik olarak bayağı etkiledi ve hiç heves kalmadı. Okulu bırakıp bir işe girip hem YKS hem de işe gidip gelip kendi şehrimde İstanbul'da bir üniversite kazanamayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım devam mı etmeliyim Çankırı'da yoksa bahsettiğim planı mı uygulamalıyım.

Not: Çankırı'da 1. sınıftan başlatıldım eğer tekrar YKS girip Marmara kazanırsam 2 yıllıktaki derslerimin çoğu sayılacak ve 2. - 2.5 gibi bir sınıftan başlayacağım.
 
Hocam makine mühendisliği mezun sayısı çok fazla, gerçi her bölümde artık öyle. Ben de dokuz eylül makineyi bıraktım. Bence bir sene daha hazırlanın ve daha iyi bir üniversiteyi tercih edin. Tercih ettikten sonra da çok sıkı çalışmanız gerekecek, zaten siz de 2 senelik okumuşsunuz ama makine mühendisliği dersleri çok zor, sağlam mental gerektiriyor.
 

Hocam bırakma sebebiniz neydi acaba özel değilse.

Anladığım kadarıyla yıl kaybın da olmayacak çok fazla. Kesinlikle bir sene daha hazirlanmak ve ayni anda part çalışmak.
Yaşım geçiyor diye korkuyorum birde ben otomotiv meslek lisesi mezunuyum part değil devamlı bir tamirhaneye gireceğim. O zamanda para tatlı gelirse diye korkuyorum çok ikilemdeyim psikolojik olarak

Anladığım kadarıyla yıl kaybın da olmayacak çok fazla. Kesinlikle bir sene daha hazirlanmak ve ayni anda part çalışmak.
Yaşım geçiyor diye korkuyorum birde ben otomotiv meslek lisesi mezunuyum part değil devamlı bir tamirhaneye gireceğim. O zamanda para tatlı gelirse diye korkuyorum çok ikilemdeyim psikolojik olarak
 
Hocam bölüm çok ilgimi çekmedi ve dokuz eylül makine derslerin zorluğuyla meşhurdur zaten. Kendini ODTÜ ile bir tutan bir okuldu, gereksiz zorluyordu sınavları vs. Ben de zaten bölüme çok ilgi duyamadığım için bırakttım ve yazılım mühendisliğine geçtim.
 

Full time girmeyin o halde part time öğrenci icin iş bulabilirsin.full time nasıl ders çalışıyorsun.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…