Canlı konferans sistemi için nasıl bir sunucu olmalı?

FuryanOne

Hectopat
Merhaba. Hostingle ilgili birkaç sorum olacak. Cambly gibi kullanıcıların Zoom üzerinden görüşme yaptığı ve videoların kaydedilebildiği, yoğun trafik alabilecek bir sistem kurmak için nasıl bir yol izlemek gerekir? Nasıl bir server'a ihtiyaç vardır? VDS mi yoksa fiziksel sunucu mu kiralanmalı? Kiralanacak sunucunun donanımsal özellikleri nasıl olmalı? Tavsiye edebileceğiniz hosting firması var mıdır?

Konu hakkında epey bilgisizim. Açıklayıcı bir şekilde anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zoom görüşmelerini kayıt etmek için sunucu kurmak mı gerekiyor? Zoom 'dan hizmet alıp onlara para ödeyince zaten kayıt özelliği gelmiyor mu? Cambly zoom'dan mı çalışıyorki?

Zoom görüşmelerini kayıt etmek için sunucu kurmak mı gerekiyor? Zoom 'dan hizmet alıp onlara para ödeyince zaten kayıt özelliği gelmiyor mu? Cambly zoom'dan mı çalışıyorki?
Evet Zoom'un öyle bir hizmeti varmış. Bilmiyordum.

Peki hizmeti Zoom'dan aldım, kayıtlar da oraya yapılacak diyelim. Yine böyle bir hizmet için, sitenin çok fazla trafik alacağını varsayarsak server seçimi nasıl olmalı?

Evet Zoom'un öyle bir hizmeti varmış. Bilmiyordum.

Peki hizmeti Zoom'dan aldım, kayıtlar da oraya yapılacak diyelim. Yine böyle bir hizmet için, sitenin çok fazla trafik alacağını varsayarsak server seçimi nasıl olmalı?
Zoom'da bu hizmeti parayla aldığınızda sunucuya gelen bir video trafiği yada kayıt edilecek görüşme verisi ..vb tutulmayacak zaten. Eğer bir dashboard ..vb olacaksa ona göre hesap yapmanız lazım, bunu da sitenin tasarımı, veritabanı ..vb bilgileri olmadan kimse buradan hesaplayamaz. En güzel AWS, Azure veya GCP üzerinde çalışıp sistemler yeterli gelmediğinde kaynak ekleyerek ölçekleyin. Nihai sınırlara gelince cloud ile devam etmekle farklı yöntemlerin maliyetlerini karşılaştırıp karar verilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı