Canlının kendiliğinden oluşması ve rastgele türleşmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tıpcıyım dolayısıyla insan anatomisini iyi bilirim profesörlerimizle birlikte insan vucudunda tanıklık ettiğimiz mucizeleri anlatmaya kelimeler yetmez en basit en kaliteli araba motoru bile arada stop edebiliyorken insan kalbi nasıl 80 100 sene(programlandığı süre dolana dek) stop etmeden sürekli olarak çalışabiliyor? Durmasına karşı 4-5 farklı önlem alan tetikleyici elekron sistemi mevcut, ancak 5.yedek motorda devre dışı kaldıktan sonra durabiliyor. Evrim ağacı dediğiniz kanalın bir videosunu izledim parmaklarımızı hareket ettirmemize yarayan medyan sinirlerinin çıkıntısını insanlara körelmiş organlar diye anlatmaya çalışıyorlardı. Bahsetmeye çalıştıkları konuları sağlam kaynaklara dayandırmak yerine denk geldikleri çoğu bariz photoshoplu fotoğrafları bu evrim, şu evrim diye "en bilmem ne 10 organ" videosu kalitesinde insanlara yutturma derdinde olduklarına şahit oldum. Bakın mesela dinozorlara inanmıyorum ben diyen var mı? Ben hiç duymadım neden çünkü dinozorların fosilleri var bir çeşitte değil yüzlerce farklı ırkı ve bu ırkların fosilleri mevcut olup müzelerde sergileniyor.Lakin ejderhalara unicornlara, minatourlara, devlere inanmayan çok, neden çünkü hiçbir şekilde fosili yok. Aynı şekilde binlerce belkide milyonlarca yıldır var olan insan ırkının maymundan türemiş ara geçiş formlarına ait fosiller hala mevcut değil.Milyonlarca yıllık dinozorun kalıntılarını tek parça halinde bulabilen medeniyetimiz 1 tane maymun insanın ara geçiş formu fosilini neden bulamıyor?
Evrim denen şey bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkartamamış olayıdır. Tanrının varlığına gocunanların sıkı sıkıya sarıldığı saçmalıktır. Kaldı ki %100 evrime dahil ispatlar olsa ve inansam dahi bu tanrının olmadığını göstermez, tanrının yaratılış yolundaki ip uçlarını gösterir bu sefer maymunu kim yarattı diye tartışırsınız. Big bang olayına ben inanıyorum mesela ortada hiç bir şey yokken birden bir patlama olup tüm kainat nasıl neden oluşsun? Ayrıca gökteki 7 kat semayı bizim bilimimiz stratosfer iyonosfer vb olarak yeni yeni bulabiliyor,ve aynı bilim binlerce ayetten bir tanesinin aksini ıspat edemiyorken bu kadar yavaş ilerleyen bilimin peşinde maymun arayışına çıkmak deli saçması.

Ayrıca ben ateizmin her daim büyük hüsranda olacağını düşünüyorum. Sebebine gelirsek bizim meslekte yarar-zarar orantısı diye bir olgu vardır.Normal şartlarda kalp operasyonu geçirmiş bir hasta çok hassastır müdahale ederken hassas davranmaya özen gösterirsin fakat hastanın kalbi durmuş ise tüm vucut ağırlığını kullanarak kalbine yoğun bası uygulayarak kalp masajı yaparsın çünkü hastanın kalbi zaten durmuş ve bunu yapmazsan zaten ölecektir. Aynı şekilde Tanrıya inanmanın bana bir zararı yoktur aksine eğer inandığım değerler gerçek ise bana vadedilen sonsuz bir cennet vardır. Bana sen ateist ol sana her gün 1 altın vereceğiz deseler, aklım bu teklifi düşünür Tanrının olmama ihtimalini kabul etmem karşılığında 70-80 yıllık hayatımın her gününde bana bir altın verilecek, ya kesin olan 80 yıl boyunca her gün bir altına yada sonsuz cennet ihtimaline oynayacağım der. Fakat böyle bir durumda söz konusu değildir. Dolayısıyla ölüm kesin ölümden sonra yaşam ise ihtimal. Neden ihtimalin değilde kesin olanın arkasına düşeyim? Hayatın kendisi de zaten ihtimaller zinciridir bu gün bu pozisyonda olmam bir ihtimaldi olmayadabilirdim hiçbir kesinlik yoktu ama buradayım. Ateist bir insanın %100 haklı olduğunu dahi düşünsek onun inancına göre öldüğünde "Bak ben size dememiş miydim Allah yokmuş" diyebileceği bir ortam hiç bir zaman olmayacağından dolayı ateizm davası tamamen boş.70-80 yıllık kısacık hayatlarını insanlara "Allah yoook" diyerek sinir krizi geçirerek, toplumda onun inancını paylaşmayanları dışlayarak, insanlar arasında sınıf ayrımı oluşturarak kısacası kendi toplumunu hiçbir zaman benimsemeden milletine düşman olarak harcamış olacaklar. Hiç bir zaman haklı çıkamayacağın bir davanın esiri olmak fazlasıyla acı. Kaldı ki inananlar haklı ise işte onun için asıl macera o zaman başlamış olacak.
Dinin temel emirleri nelerdir kısaca hatırlayacak olursak, alkol uyuşturucu vs bilincini kaybettirici maddeler kullanma, zina etme, hırsızlık yapma, yalan söyleme, insanlara karşı iyilik ve güzellik içerisinde ol, yardıma muhtaca yardım et,hayırda yarış der. En dinsiz ülkenin insanları için bile bu olgular kötü şeylerdir. Örneğin hiç bir insan alkol uyuşturucu kullanıp bilincini yitirdiğinde sudan sebeplerden olay çıkartmanı insanlarla tartışmanı bunun oluşturacağı daha kötü sonuçları beğenmez. Hiçbir insan akrabasıyla nikahsız yatmaya çalışan insanlara sapıklık edip sarkan insanı sevmez.Hiçbir insan bin bir güçlükle aldığı malının çalınmasından hoşlanmaz. Hiçbir insan karşısındakinin ona yalan söylemesinden hoşlanmaz. Ama kendisine yardım edilmesinden hoşgörülü olmasından arkasından konuşulmamasından her insan hoşlanır. Buradaki kötü eylemlerin büyük bir kısmını Allah engellemese bile zaten İnsanların kanunları engelliyor. İstediğin kadar ateist ol dünyanın hiç bir yerinde uyuşturucu,hırsızlık,cinayet işleme vs özgürlüğünü elde edemiyorsun. Kaldı ki dinde bunların bile bir şekilde affı varken ateist olmak için tüm sebeplerim ortadan kalkıyor. Ben yine de maymuncu gorilci dışkı yiyici arkadaşlara başarılar diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hoşgörü ile kalın....

Diğer konuda bana hakaret ettiler ve konu kapandı. Attıkları palavralara son mesajim olarak bu konuyu açtım.

Evrim ağacı dediğiniz kanalın bir videosunu izledim parmaklarımızı hareket ettirmemize yarayan medyan sinirlerinin çıkıntısını insanlara körelmiş organlar diye anlatmaya çalışıyorlardı.
Hiçbir şekilde fotoşop yok videolarda yalan söylemeyin. Erkek memesi de, apandistte bir körelmiş organdır.

Aynı şekilde binlerce belkide milyonlarca yıldır var olan insan ırkının maymundan türemiş ara geçiş formlarına ait fosiller hala mevcut değil
Dinozorlarin kendisi bile ara geçiş türüdür zaten işte bilginiz bu kadar kısıtlı maalesef. Ara geçiş yok diyen birinin hiçbir şekilde bu konularla uzaktan yakindan alakasi olmadığının göstergesidir. Daha ara türün ne demek olduğunu bile bilmiyorsun maalesef. Ara tür yok demek bile başlı başına bilim için bir hakarettir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1) Haikouichtyhys 530 milyon yıl önce
2) Tiktaalik 375 MYÖ
3) Dimetredon 300 MYÖ
4) Gorgonops 255 MYÖ
5) Megazostrodon 200 MYÖ
6) Plesiadapis 60 MYÖ
7) Aegyptopithecus 34 MYÖ
8) Proconsul 20 MYÖ

Resimdeki türleri anlatmaya geçmeden, 2 milyar yıl önceki atamızın tek hücreli bir ilkel bakteri olduğunu, bugün yaşayan tüm canlıların bu ortak atadan ortaya çıktığını, dolayısıyla tüm canlı türlerinin birbirleri ile akraba olduğunu, bu durumun kalıtsal materyal olan DNA ve diğer tüm moleküllerdeki benzerlikler ile kolaylıkla kanıtlanabildiğini hatırlatmakta fayda var.

750 milyon yıl önce çok hücreliler görülmeye başlandı ve 550 milyon yıl önce yaşanan Kambriyen döneminde, bugün var olan tüm filumlar ortaya çıkmış oldu. Gelelim resimdeki türleri tanıtmaya.

1 numaralı tür, sırt ipliksisi adı verilen notocordu ilk geliştiren bir ilkel balık türü (bir tür yassı kurt). Bu canlı bugün mevcut olan tüm omurgalıların ortak atasıdır.

2 numaralı yuvarlak loblu balık türü, deniz diplerinde yaşamaya adapte olmuş olan ve karaya ilk defa çıkan balık türü. Bu balık türü müteakip süreçte sürüngen türlerini ortaya çıkarmıştır.

3 numaralı tür ilk memeli benzeri sürüngen türlerinden biridir.

4 numara memelerin ataları olan bir tür Terapsid’dir. İlerleyen süreçte memelilere evrimleşmiştir.

5 numaralı tür ilk memeli türlerinden biridir. Kendisinden 50 milyon yıl önce yaşayan ataları köpek büyüklüğünde iken bu türün fare büyüklüğünde olmasının sebebi, yaşadığı dönemde, sürüngenlerden evrilerek devleşen dinozorların dünya üzerinde hükümranlık kurmuş olmasıdır. Bu dönemde memeliler küçülerek yeraltında yaşamaya başlamış ve özellikle geceleri avlanarak hayatta kalabilmişleridir. 65 milyon yıl önce düşen dev göktaşı sebebiyle dinozorların soyunun tükenmesi ile birlikte, böceklerle beslenerek hadiseyi atlatmayı başaran memeliler dünya hakimiyetini ele geçirmiştir ve bu süreç halen devam etmektedir.

6 numaralı tür memelilerin primatlara ayrılan kolunun öncüsüdür.

7 numaradan listemize giriş yapan primat türü, kuyruksuz büyük Afrika maymunlarına ayrılan kolun ilk aşamasını oluşturur.

8 numaralı primat türü ise orangutan, goril, şempanze ve insandan oluşan kuyruksuz büyük Afrika maymunlarının ortak atasıdır.

Netice itibarıyla, maymundan gelmiyoruz. Yani korkacak bir durum yok. Maymundan gelme korkusu ortadan kalktığına göre, evrim gerçeğini siz de kabul edersiniz artık.

Ara Geçiş Türleri ve Ara Tür Atlası (PDF)

Buradan ara geçiş türlerine bakabilirsiniz, sallamakla yalanlayamazsiniz.

Evrime dair net kanıtlar var zaten, bunları bir tanrının yarattığıni düşünüyorsun madem, peki seni yaratan tanrıyı kim yaratti buna cevap verebilir misin? Inanmayan kişi inanmiyorum der olur biter kimseye de bir şey kanıtlamak zorunda değil ve bu türlü arayışlar içine girerek de zamanini boşa harcamaz. Bilim böyle değil işte bilim sizi gibi ol dedi oldu mantığıyla evreni ve canlıları yarattı gibi yaklaşımla olaylara yaklaşamaz. Evrimi anlarsan bir yaratıcıya imkan duymadan nasıl oluşumlar oluyor anlarsın.

Ayrıca gökteki 7 kat semayı bizim bilimimiz stratosfer, iyonosfer vb olarak yeni yeni bulabiliyor ve aynı bilim binlerce ayetten bir tanesinin aksini ıspat edemiyorken bu kadar yavaş ilerleyen bilimin peşinde.
Atmosfer 5 katmandan oluşur 7 katmandan değil. Daha bunu bile bilmeyip yine yanlış bilgi veriyorsun. Kuran'da geçen 7 katman söyleminin ilki evren diğer katmanlar hakkinda bilgi vermiyor. Bu dediği katmanlar Atmosfer katmani değil bu kadar nasıl saçmalıyorsun anlam vermek güç. Sadece bir tane mucize örneği göster bakalim Kuran'da? Kutsal kitaplarda mucizeler olduğu kitaplari okumamış insanlarin uydurmaları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…