Cannonlake İşlemcilerin Soket Desteği

Latest Silver

Megapat
Makaleler
1
@Ali Güngör , @Recep Baltaş bu soruyu bi tek size sorabilirim galiba neden bahsettiğimi bildiğiniz için uzatmaya gerek yok şuan üst seviye bir soket 1151 anakart almayı düşünüyorum. Cannonlake işlemciler yeni bir soketle mi gelecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır 1151 soket ile gelecek diye biliyorum ama sisteminize bu 10Nm'lik işlemcileri takmak için H170 veya Z170 çipsetli anakartlar şart H110 veya B150 desteklemiyecek şöyle örnek vereyim;
H97 ve Z97'ler için 5. Nesilden kimi işlemciler destekliydi ama H81, B85, Z87 gibi kartlar desteklemedi.

Mevcut Skylake için çıkan anakartlarda üst segmentte Broadwell desteği olacak. LGA 1151 formunda olacak ancak her LGA 1151 olan anakart desteklemez zira BIOS güncellemesi gerekecek ve bu güncellemeyi önce üst modeller alacak. Cannonlake hedefliyorsanız Z170 tercih edin.

Zaten almak istediğim anakart incelemesini de yaptığınız msi z170a gaming m7 dediklerinize göre bu anakart Cannonlake için gayet yeterli olacaktır.

Emin olamadığım bir diğer konu ise;

Şimdi ben bu anakartı alınca bir de Corsair 16 gb (2x8) 3200 mhz ram alıp dual channel kullanmak istiyorum. Tabi Cannonlake’i beklediğim ve bütçemin çoğunu anakarta ayırdığım için şimdilik işlemciyi Cannonlake çıkana kadar pentium g4400 alacağım. Yani burada demek istediğim g4400 işlemci Cannonlake alana kadar sıkıntı yaratır mı? Ramleri 3200 mhz de kullanmama engel olur mu? İşlemciye dokunmadan bios dan xmp ile ramleri 3200 mhz'de kullanabilir miyim?

İlgilendiğiniz için teşekkürler.

Intel Pentium G4400 çift çekirdekli, seviye olarak Core serilerinin oldukça altında ancak bunun dışında ciddi bir eksisi görünmüyor. İdare edecektir.
Maksimum 64 GB DDR4-1866/2133
[TBODY] [/TBODY]
destekliyor Intel'e göre.
XMP ile daha yüksek frekans kullanılabilir, olmasa da düşük frekansta çalıştırılabilir.

Dediğim gibi G4400'ü sadece Cannonlake beklediğim ve bütçemi diğer parçalara yönlendirdiğim için alıyorum. İntel'in kendi sitesinde yazılanlara bakarsak bütün skylake işlemciler max. 2133 mhz ram destekliyor 6700 k bile burada bir ayrıntı olmalı acaba Skylake serisinde ram hızları daha çok anakart teknolojisine mi yükleniyor dersiniz? Zaten Cannonlake çıkana kadar ramler'i 3200 mhz'de kullanmasam da olur.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…