Canon EOS R6 vs R7

TheSefisa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 3.5 yıldır yarı profesyonel bir şekilde fotoğraf çekiyorum ve yeni bir kameraya ihtiyacım var. Canon EOS 2000D'ye sahiptim ama beni yarı yolda bıraktı maalesef. Aslında fiyatı bu kadar artırmayacaktım ama arkadaşım Tayland'a gittiği için ona söyleyip getirteceğim. Normalde R6'da karar kılmıştım ama sonra bunların mark 2 bilmem ne olduğunu gördüm ve kafam iyice karıştı. Fotoğraf makinelerini de ezbere bilmediğim için bir seçim de yapamıyorum. Sizce bu segmentte hangi kamerayı almalıyım? Özellikle r serisi olursa sevinirim. Canon taraftarıyım daha çok. Teşekkür ederim.

Merhaba değerli dostum,

Öncelikle 3.5 yıldır 2000D ile çekim yaptığını söyledin ve yarı profesyonel olduğunun nasıl bir kanaat sonucu olduğunu merak ediyorum. Eğer bu geçmişine dair bilgi verirsen, daha iyi bir yol gösterebilirim gibi.

Canon 2000D cihazınız bozulmuş ve sizi yarıda bırakmış gibi sanırsam. 2000D, gerçekten güzel bir amatör makine ancak günümüzde fiyatı gereksiz yere yüksek. Şimdi gelelim asıl soruna: R6 mı, R7 mi?

R6:
  • Full-frame bir makine.
  • Daha geniş bir dinamik aralık sunar.
  • Sensör kapasitesi R7’ye göre %60 daha yüksek.
  • Gece performansı ve düşük ışık koşullarında kesinlikle üstün.
  • Otofokus konusunda da çok daha başarılı.
  • 20 MP çözünürlüğe sahip. Ancak bu, full-frame avantajıyla birleştiğinde harika bir sonuç sunar.
R7:
  • APS-C (crop sensör) bir makine. 2000D cihazınızla sensör boyutu açısından 1:1 benzer.
  • 32 MP yüksek çözünürlüğe sahip. Ancak MP artışı her zaman kalite anlamına gelmez; kullanım amacınıza göre bu bir artı veya gereksiz olabilir.
  • Fiyat olarak daha bütçe dostudur.
  • Gece performansı ve otofokus konusunda R6’nın gerisinde kalır.
Eğer daha önce full-frame bir makine kullanmadıysanız ve deneyiminiz yoksa, başlangıçta R7 gibi bir cihazla devam etmek mantıklı olabilir. Ancak deneyimli olduğunuzu düşünüyorsanız ve bütçeniz uygunsa, R6 veya daha yeni bir model olan R8 kesinlikle tercih edilebilir. R8, batarya tüketimi konusunda biraz daha kötüdür; bu yüzden uzun çekimler yapıyorsanız grip kullanmanız gerekebilir.

Özet:
  • Eğer deneyiminiz yoksa R7 veya alt modelleri tercih edin.
  • Eğer deneyiminiz varsa, R6 veya R8 alın. Ayrıca R6’nın Mark II modeline de göz atabilirsiniz.

Yerinde olsam aynasız tarafında Sony'e bakardım. Lens çeşitliliği daha fazla ve bir tık daha ucuz Canon tarafına göre. Aynasız tarafında işin piri Sony şu anda.

A7 IV bakılabilir fiyatına bağlı olarak.

Hocam 3 yıl eğitimini aldıktan sonra çekmeye başladım, ondan dolayı söyledim. R6 evet biraz bütçemi aştığından dolayı onu eledim R7 ve R8 arasında kaldım. Bir de bunlara ekstradan flash lazım olduğundan dolayı kafam çok karışmış durumda. Yani flashlara baktığım anda derin bir nefes alıp kapattım. Çok pahalılar. Bunu nasıl halledebilirim? Flashsız çekim çok zor çünkü herhangi bir bir tripodum yok. R7 ve R8 arasında kaldım. Sizce hangisi?

Hocam Sony hakkında hiçbir bilgim yok ve çevremde de olmadığından çok güvenemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üç yıl eğitim aldıktan sonra buralara kadar gelmiş olman gerçekten çok güzel. Başarılarının devamını dilerim dostum, shutter’ına nazar değmesin! Eğer söylediğin gibi gerçekten bilgi sahibi biriysen, R8 modelini almanı öneririm; R7 almanı çok tavsiye etmem. APS-C makine artık sana yetmiyorsa, full frame bir makine kullanmayı ciddi anlamda düşünmelisin. İlk başta alışması biraz zaman alabilir, çünkü hissiyatı farklıdır. Ancak birçok açıdan daha iyi olduğu kesin.

Flaş konusuna gelirsek, ne için kullandığını bilmediğim için kesin bir şey söylemek zor. Eğer portre çekim yapıyorsan, evet, flaş bazı durumlarda oldukça önemli olabilir. Ancak ben şahsen doğal ışıkla çalışmayı tercih ediyorum, çünkü bu şekilde yakalanan pozlar daha hoş bir his veriyor. Eğer illa flaş almayı düşünüyorsan ve fiyatlardan şikayetçiysen, ikinci el piyasasında uygun bir flaş bulma şansın var. R8 modelinin desteklediği flaşlara mutlaka göz at. Canon flaşlarından 440EX modelini R5 ile kullandığımı hatırlıyorum, fakat tüm özellikler aktif çalışmıyordu sanırım. Yine de düşük maliyetle böyle bir seçenek değerlendirilebilir.

Sony makinelere gelecek olursak, önerilen A7 IV modelini de değerlendirebilirsin. R8’e kıyasla “eh işte” denebilecek kadar iyi bir makine. Önerir miyim? Evet, kesinlikle öneririm. A7 IV gerçekten çok güzel bir cihaz. Aslında Sony’nin genel olarak makineleri gayet başarılıdır. Ancak Sony kullandığınızda lens fiyatları nedeniyle cüzdanınız biraz zorlanabilir. Eskiden kullandığım A6000 ve A7S II cihazlarımı neden sattığımı hâlâ çok iyi hatırlıyorum; lenslerin pahalılığı yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…