Canon R8 vs Z50 Mark 2

4bdulkadir

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Memur
2 model arasında kaldım. Aslında burada en büyük kararsız kaldığım nokta bütçe konusu. Size şöyle izah edeyim; R8 ikinci el olarak lens kiti ile 30 bin TL civarına, Z50 mark 2 ise ikinci el almaktansa 6 taksit 54 bine almayı düşünüyorum. Arada büyük bir fark var ve ışıklarım yok bir Gimball'ım yok. Burada sorun şu tüm bütçeyi kameraya ayırmak mı yoksa R8 ikinci el kilitli 30 bin veya sadece body 24 bin + lens +ışık almak mı? Burada sizin düşünceniz ne olurdu merak ediyorum. Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. YouTube için içerik üretiyorum ve dışarıda da çekim yapıyorum. Değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

R8 video ve fotoğraf konusunda Z50'ye göre daha iyi bir cihaz Nikon'u ben kendi şahsi kararlarım nedeniyle video için kimseye önermiyorum fotoğraf için yine iyi iş yapan bir firma herkes ile yarışır her ne kadar red in sahibi bile olsalar kendilerini videoda çok geliştirilebilen bir firma değil bence benim önerim R8 almak daha iyi hatta kit lens olmadan daha ucuza getirip gövdeyi alabilirseniz bir tane de lens adaptör ile geçici süre kaar etmek için ef lens toplayabilirsiniz hatta ef lens toplarken gimbale belki para kalır daha net bir bütçe verilise ve hala almaktan vaz geçmediyseniz değerlendirebiliriz.

Yok hocam kimse yardımcı olmadı ben de almaktan soğudum telefonla çekime devam ediyorum.

Dijital fotoğraf makinesi başlığı altında olan çoğu eski açılmış konuda benim ve diğer bilgili bazı arkadaşların yazıları var onları görmediniz mi? Etiket atıp konu açmanız daha iyi oluyor onun dışında kimse ilgilenmiyor konu içerisinde bende mail gelmediği sürece girmiyorum.

Valla hocam 2 hafta önce 48 bine Z50 II aldım R8 daha pahalı geliyordu sıfırda taksitle Z50II lens kitiyle mantıklı geldi bana. 2.elde peşin para bulamadım. Aslında şimdi fark ediyorum da ben R10 yazmam lazımdı başlığa R8 çok daha pahalı bir modelmiş .R10'ları favorilerime almışım 30 bin TL civarına.

Hayırlısı olsun . Z50 ve R10'u karşılaştırmamız gerekiyorsa elbette Z50 II daha iyi bir cihaz ama söz konusu R8 olunca Z50 falan kalmaz ortada o bir kesin ve fiyat skalasına baktığım zaman şu an 47-55 civarına ikinci elde hem body hem lensli satanlar var ama ne kadar temiz olup olmadığı meçhul çok incelemedim Z50 II alarak daha iyi bir şey yapmışsınız. Hatta R10 biraz daha amatör kitleye hitap eden bir cihaz Canon eskilerden EOS 250D'yi alıp biraz modifiye oradan buradan yükseltme yaptı ve önümüze R10 diye koydu başarılı bir makine ama çok pahalı işte bunlar hep pazarlama teknikleri.

Evet inceleme videosu çektim videomda da belirttim ikinci el alacak kadar zengin değilmişim Taksit olduğu zaman ibre kesinlikle değişiyor. Ben şuan için ev içi çekim de yapıyorum tek ışığım var yetersiz kaldığını fark ettim tavan ışığı açınca flicker yapıyor. Softbox'ımda sanırım 95cm alarak hata ettim biraz büyük geldi Ulanzi LT 005 ışığıma Bir şeyler çözmeye çalışıyorum. Kafamda kalan tek soru bu makineyi gerçek anlamda kullanmayı nasıl öğrenebilirim onu araştırıyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

İnceleme videonuzu yayınladıysanız izlemek isterim ve evet dediklerinizde gayet haklısınız taksit olduğu zaman ibre değişiyor ben şahsi olarak sanırım 2022'den sonra sıfır donanım almaya bıraktım ondan sonra aldığım 6-7 makine hep ikinci el en son 3-4 gün önce X-T5 aldım 2 tane lens ile beraber 60.000 verip çıktım ikisine bilmiyorum sıfır almaya kalksam sanırım 100.000'i bulacaktım. Ve ışık konusunda diyebileceklerim şu aslında o ulanzi LT 005 gayet yeterli ama nasıl bir ev ortamında çektiğiniz çok önemli orta boyut bir kişisel hobi veya şahsi yatak odasında çekiyorsanız ışık konumuna göre bence yetecektir ama devasa bir odada kendinize devasa bir ışık ortamı ayırdıysanız o zaman yetmeyebilir tabii bu konuda ışık konumu eşyalarınızın nerede olduğu kameranın nerede olduğu ışığın size nereden vurduğu arka plan renginiz vesaire vesaire diye sor sor gidecektir biraz deneme yanılma ile olayı çözerseniz tam netlik için eğer cidden bana yetmiyor diyorsanız ekstra bir iki adet çekim yaptığınız kelvin değerlerine yakın ışık alıp devam edebilirsiniz eğer kelvin uyumsuzluğu varsa post üzerinden zaten düzeltirsiniz çok zor şeyler değil ben tek bir 6000k ampul ve bmpcc 2.5k sinema kamerası ile kısa film çekmiştim tüm ışık hatalarını olduğu kadar postta düzeltmeye çalışmıştım yani oluyor ama zorluyor diyelim son sorunuz içinde makineyi kullanmayı öğrenmekten aslında sizin ne istediğiniz çok önemli beklentiniz ne soracağınız bir soru varsa cevaplayabilirim makineyi kullanmak temelde basittir önemli olan ne istediğin nasıl bir hikaye katacağınız.

@Justosious Kesinlikle yani naktim olsa 2.el kesin alırdım ama ilk makinam ikinci el alırken dikkat edilecek özellikleri trickleri falan da çok bilmediğimden uzak durdum Sizi rahatsız etmez ise discord vb. yerden mesaj atarak iletişime geçsem hem burayı meşgül etmemiş oluruz ve videolarımı eleştirirseniz gerçekten çok memnun olurum. Genel olarak video çekmek ve tatil vb. seyahatlerde kamp yerlerinde güzel fotoğraflar da olursa tadından yenmez diye düşünüyorum. Önceliğim video sonrasında amatör fotoğraflar.

Hepsini gerekirse ben size tek tek anlatırım gerekirse eleştiri yaparım bir sorun olmaz şu an için Discord kullanmıyorum başka bir iletişim yeri seçebilirseniz daha iyi olur eğer elinizde hangileri varsa ona göre bakalım uygun olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…