Python "Can't multiply sequence by non-int of type 'str'" hatası

Zeox9473

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle hayırlı bayramlar. Python'a bugün başladım ve basit bir vücut kitle indeksi hesaplama kodu yazmak istedim böyle bir hata verdi yardımcı olur musunuz? Gerekirse ekran görüntüsü eklerim.
Hata= can't multiply sequence by non-int of type 'str'

Öncelikle hayırlı bayramlar. Python'a bugün başladım ve basit bir vücut kitle indeksi hesaplama kodu yazmak istedim böyle bir hata verdi yardımcı olur musunuz? Gerekirse ekran görüntüsü eklerim.
Hata= can't multiply sequence by non-int of type 'str'
Hatanız genellikle bir dizeyi (string) bir tamsayı olmayan bir şeyle (örneğin, başka bir dize veya başka bir tür veri) çarpmaya çalıştığınız için çıkmış.

Bu hatayı çözmek için, muhtemelen kullanıcıdan alınan bir girdiyi sayısal bir değere dönüştürmeniz gerekiyor. Örneğin, kullanıcı boy ve kilo bilgisi girecekse, bu girdiler varsayılan olarak string olarak alınır. Bunları sayısal değerlere dönüştürmeden önce işleme almanız gerekiyor.

Kod:
# Kullanıcıdan boy ve kilo bilgisini alalım
boy = float(input("Boyunuzu metre cinsinden giriniz: "))
kilo = float(input("Kilonuzu kilogram cinsinden giriniz: "))

# BMI hesaplama
bmi = kilo / (boy ** 2)

# Sonucu ekrana yazdıralım
print("Vücut Kitle İndeksiniz (BMI):", bmi)

Hatanız genellikle bir dizeyi (string) bir tamsayı olmayan bir şeyle (örneğin, başka bir dize veya başka bir tür veri) çarpmaya çalıştığınız için çıkmış.

Bu hatayı çözmek için, muhtemelen kullanıcıdan alınan bir girdiyi sayısal bir değere dönüştürmeniz gerekiyor. Örneğin, kullanıcı boy ve kilo bilgisi girecekse, bu girdiler varsayılan olarak string olarak alınır. Bunları sayısal değerlere dönüştürmeden önce işleme almanız gerekiyor.

Kod:
# Kullanıcıdan boy ve kilo bilgisini alalım.
Boy = float(input("boyunuzu metre cinsinden giriniz: "))
Kilo = float(input("kilonuzu kilogram cinsinden giriniz: "))

# Bmı hesaplama.
Bmi = kilo / (boy ** 2)

# Sonucu ekrana yazdıralım.
Print("vücut kitle indeksiniz (bmı):", bmi)

Teşekkürler, işe yaradı artık insanlara kaçıncı derece obez olduklarını söyleyen bir yazılımım var :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı