Çap nasıl yapılır?

KiloZuluSierra

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba Üniversitede çap nasıl yapılıyor? Biraz araştırdım fakat pek bilgi bulamadım okuduklarımdan da cevabımı alamadım. Asıl sorum şu mesela ODTÜ Fizik bölümü kazanan bir kişi eğer dersler arasında ortaklık varsa ODTÜ Elektrik elektronik müh. bölümüne geçebilir mi? YKS sınavında iki bölüm arasında ciddi sıralama farkı var, o zaman kötü sıralamalı bölümü kazanıp diğeriyle çap yaparsak mantıklı olmaz mı? Buna izin veriyorlar mı? Ortak dersler, not ortalaması vs. harici tek kıstas istek mi? YKS Başarı sırası diğerine göre kötü bölümden biri daha iyi sıralamaları olan bölümlerde çap yapabilir mi?

Diğer üniversiteleri bilmiyorum ama bizde her sene bir liste oluyor her bölümün ÇAP yapabilecekleri diğer bölümlere dair. Bütün bölümler için farklı oluyor. ÇAP yapınca diğer bölüme geçmiyorsunuz, hem kendi anadalınızdan hem de diğer anadaldan ders alıp sınavlarına giriyorsunuz. Zaten ÇAP yapmak kolay bir şey de değil, kontenjanları oluyor ve kendi anadalınızda ortalamanızın yüksek olması gerekiyor.

Asıl merak ettiğim şu:
Fizik(ilk dal)+ Bilgisayar müh. çap yapan birinin sadece bilgisayar müh. okuyan biriyle farkı ne oluyor? Hatta birinci kişi daha avantajlı olmuyor mu? Bilginiz var mıdır? Teşekkürler.

Üniversiteden üniversiteye değişir o gidip bölüm sekreterliğinden bilgi alman gerek internette bulamazsın onu. Gazi yapar atıyorum Odtü yapmaz. Çap için bölümün izin vermesi gerek.

Zaten ÇAP yapmak kolay bir şey de değil, kontenjanları oluyor ve kendi anadalınızda ortalamanızın yüksek olması gerekiyor.
Kişi bile isteyerek çap programına katılırsa zorlanmayacağına inanıyorum.

Üniversiteden üniversiteye değişir o gidip bölüm sekreterliğinden bilgi alman gerek internette bulamazsın onu. Gazi yapar atıyorum Odtü yapmaz. Çap için bölümün izin vermesi gerek.
Bu kısmı anladım teşekkürler. Asıl sorum 2.mesajım.

Asıl merak ettiğim şu:
Fizik(ilk dal)+ Bilgisayar müh. çap yapan birinin sadece bilgisayar müh. okuyan biriyle farkı ne oluyor? Hatta birinci kişi daha avantajlı olmuyor mu? Bilginiz var mıdır? Teşekkürler.
Fizik ile bilgisayar mühendisliği çap yapılır mı emin değilim tam tersine yapılır belki mühendislik okuyana izin verirler. Çap yapan iki diploma almış olur yani iki uzmanlık gibi olur

Fizik ile bilgisayar mühendisliği çap yapılır mı emin değilim tam tersine yapılır belki mühendislik okuyana izin verirler. Çap yapan iki diploma almış olur
Bölümlere takılmayın hocam dedim zaten sallıyorum diye. Asıl merak ettiğim ben şimdi bilgisayar mühendisliği kazanacağım 5K Sıra ile 45K lık makine müh. bölümündeki kişi benim bölümümle çap yaparsa benden avantajlı olmaz mı? Bütün verileri vs. sallıyorum.

Sorun şu sanırım merak ettiğin çap yaparsam aynı zamanda bilgisayar mühendisliği diplomam mı olur kısmı. Cevap evet iki bölümü okuduğun için iki diploman olur. Yandal yaparsan iki diploma vermezler.

5K lık sıra ile 45K lık makina müh kişilere zaten muhtemelen çap tanımazlar sıralama farkından dolayı adaletsizlik olmasın diye. Sıralama benzerliği olacak, dersler benzer olacak, bölüm birbirine yakın olacak, üni izin verecek, belli bir ortalama olacak gibi bir sürü detay var.

Sorun şu sanırım merak ettiğin çap yaparsam aynı zamanda bilgisayar mühendisliği diplomam mı olur kısmı. Cevap evet iki bölümü okuduğun için iki diploman olur. Yandal yaparsan iki diploma vermezler.

5K lık sıra ile 45K lık makina müh kişilere zaten muhtemelen çap tanımazlar sıralama farkından dolayı adaletsizlik olmasın diye. Sıralama benzerliği olacak, dersler benzer olacak, bölüm birbirine yakın olacak, üni izin verecek, belli bir ortalama olacak gibi bir sürü detay var.
Teşekkür ederim tekrardan. Sıralama benzerliği kıstasını merak ediyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı