Çap nasıl yapılır?

ODTÜ'de ÇAP yapmak imkansız gibi bir şey. Ama ortak dersler sayesinde 4 gibi yüksek bir ortalama yaparsan yatay geçiş yapabilirsin. Tabi YKS puanının da düşük olmaması gerekiyor.
4 ortalama dediğimiz şey tam puan değil mi zaten. İmkansız demek bu da. Odtüyü örnek verdim. Yks puanının kıstas olarak alınmaması çok saçma olur fakat hiç bir şartnamede böyle bir şey görmedim. Çoğu hatırı sayılır üniversite sadece ortalamayı, kontenjanı ve ortak dersleri şart koşmuş.

4 ortalama dediğimiz şey tam puan değil mi zaten. İmkansız demek bu da. Odtüyü örnek verdim. Yks puanının kıstas olarak alınmaması çok saçma olur fakat hiç bir şartnamede böyle bir şey görmedim. Çoğu hatırı sayılır üniversite sadece ortalamayı, kontenjanı ve ortak dersleri şart koşmuş.
ODTÜ'de ilk seneden 4 ortalama yapabilen kişiler var ama sayıları çok değil. Hatta birini görmüştüm, ilk sene 4 ortalama yapıp Makine'den EE'ye geçmişti.

Boğaziçi ve İTÜ hatırladığım kadarıyla %40 YKS, %60 ortalama bakıyor. Muhtemelen ODTÜ'de de benzer bir durum vardır.

ODTÜ'de ilk seneden 4 ortalama yapabilen kişiler var ama sayıları çok değil. Hatta birini görmüştüm, ilk sene 4 ortalama yapıp Makine'den EE'ye geçmişti.

Boğaziçi ve İTÜ hatırladığım kadarıyla %40 YKS, %60 ortalama bakıyor. Muhtemelen ODTÜ'de de benzer bir durum vardır.
Sevdiğim bölümlerden birine gidersem 4 ortalama yapabileceğime inanıyorum. Ne kadar zor olsa da sevdiğim bir konuysa 7/24 uyumadan çalışabilirim. Hatta o bana çalışma gibi bile gelmez. Eğer yks de en fazla istediğim bölüme gidemezsem istediğim bölümlerden birine yerleşip çap veya yatay planım var. O yüzden sormak istedim, teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı