CapCut ile dil öğrenme için dinleme alıştırması yapımı

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar

TikTok'un yapımcıların yaptığı CapCut diye bir video düzenleme programı var. Kendi içinde alt yazı tanıma özelliği var inanılmaz iyi çalışıyor.

Dinleme ve kelime alıştırması için şöyle bir yöntem aklıma geldi, daha önce uygulayana denk gelmedim.

Basit diyologların olduğu ses kayıtları buluyoruz. YouTube'da ya da çeşitli eğitim setleri CD'lerinde bunlar var.

CapCut ile buna otomatik metin oluşturuyoruz. Metni de kısa kısa kelimelere bölüyoruz ki çevirilerde kelime kelime net görelim.

CapCut'tan trick ile alt yazı dosyasını SRT olarak alıyoruz.

SRT'yi çeviri yapan bir sürü site var, buradan Türkçeye çeviriyoruz.

Çalıştığımız dilin altına Türkçe alt yazıyı da CapCut üzerinden yerleştiriyoruz ve böylece motomot çeviri ile dil öğrenecek kısa videolar oluşturuyoruz.

Basit diyalogları çalışmak için çok etklli bir yöntem olabilir, umarım işinize yarar.

Buna alternatif olarak Lingq'yu denedim. Onda da sesten metin oluşturma, bilmediğin kelimeleri işaretleme falan var ama çok stabil çalışmadı.

CapCut bayağı güzel ama dezavantajı şu, anladığım kadarıyla kendisi çevirmiyor, internete yolluyor sesi kendi sunucularında çeviriyor. Bir yerden sonra bu özelliği kaldırabilir ya da ücretli yapabilirler.

Son düzenleme:
Clipchamp ile bir metni alıp videoya koyarsan da seslendiriyor. Güzel özellik. OneNote uygulamasında da yazdığın metni seslendiriyor. Hatta okuma pratiği yaptırıyor ve yanlış söylediğin 5 kelimeyi karşına çıkarıp doğru telafuz edene kadar tekrar ettiriyor. Bence kimsenin pek haberi yok ama güzel yollar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…