Cappucino 50 CC tamir edilmiyor

Adry

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz (12 CPUs), ~ 4,50 GHz
NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB 128 Bit DX12
16GB 3200Mhz SODIMM RAM
512GB SAMSUNG PM9B1 M.2 SSD
480GB KIOXIA EXCERIA SATA SSD
-------------------------------------------
24" ViewSonic OMNI 165 Hz 1ms Curvy Led Gaming Monitör
17,3" FHD 1920x1080 144Hz AHVA Mat LED Ekran
Ziyoulang T60 Blue Switch RGB Mekanik Klavye
Logitech G203 RGB Gaming Mouse
Meslek
Bilişim Teknisyeni
Öncelikle selamünaleyküm abiler kardeşler. Nisan ayında ayağımı yerden keser şehir içi işe gider gelirim ümidiyle bir tanıdığımdan cappucino 50 CC model motosiklet satın aldım ve sahip olduğum ilk vasıtaydı ancak satın aldığım kişi bakımlarını ne tür titizlikle ve sıklıkla yaptığını bilmediğimden ötürü iç aksamındaki parçalar ne durumda hiç bilmiyordum. Gel zaman git zaman 1 ay sonra gaz verdiğimde titreşim başladı motorda. Bagalardan dediler değiştirelim o zaman dedim bagalar debriyaj setine döndü onu da değiştirelim dedik. Bu sefer piyon dişlisi yamukmuş. Onu da değiştirdik her şey bitti gaz teli takılı kalmaya başladı onu da değiştirdik.

Bir müddet sonra titreşimler geçmeyince Arora servisine götürdüm arkadaş adamlar keçe değişti durduk yerde kayış değişti eski debriyajımı geri taktılar bagalarla alakalı bir şey yapmadılar t. İtreşim devam ediyor olarak verdiler motoru elime. Sürekli yoğun çalıştığım için ertesi günlerde motoru geri götüremiyordum ve bu süre zarfı içerisinde tonla param gitti. Geçtiğimiz günlerde ön varyatörden vuruntu takırtı sesi gelmeye başladı. Başka bir motorcuya götürdüm 2 gün sonra oldu dedi. Teslim almaya gittim çalıştırdım takırtı sesi yine var ama gaz verdiğimde olan titreşim kesilmiş bu takırtı için getirmiştim neden hala ötüyor dediğimde kayışın orijinal değil gayet normal olur bir ses gibi bir yanıt aldım ve iyi bir miktar ücretimi ödeyip içimden yapacağınız işe tüküreyim diye söylenip çıktım gittim. Şimdi buraya kadar okuyan abiler ve kardeşler sabrınız için teşekkür ederim. Benim asıl sorum Bursa'da yaşayan birisi olarak ben onca masrafa rağmen asla motorumu tamir ettiremiyorum yakacağım artık motoru o kadar illallah ettim ben bu motoru düzgün bir şekilde nerede nasıl tamir ettirebilirim bilmiyorum. Anlamıyorum gittiğim herkes beni kandırıyor üstümden haksız kazanç elde ediyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlarda titreşim debriyaj kaynaklı oluyor. Rodajı bittiyse sert kalkışlar yapın. Tabi motoru ölümüne zorla demiyorum kalkışlarda gitmekle gitmemek arasında kalmasın motor.

Bu şekilde kullanırsan debriyaj tasının içi balata tozu doluyor kavrama yapamadığı için titriyor.

Bunlarda titreşim debriyaj kaynaklı oluyor. Rodajı bittiyse sert kalkışlar yapın. Tabii motoru ölümüne zorla demiyorum kalkışlarda gitmekle gitmemek arasında kalmasın motor.

Bu şekilde kullanırsan debriyaj tasının içi balata tozu doluyor kavrama yapamadığı için titriyor.

Titreşim derken hafif gaz verdiğimde ön taraftan fena bir titreşim yayılıyor bagalar uygun mu değil gramajı mı tutmuyor bilmiyorum artık metal takırtı sesi geliyor ön taraftan ve inanılmaz can sıkıcı bir durum.

50 cclerin hazin sonu. Bende de Mondial'in vardı bir tane 50'lik. En son ölü fiyatına satmıştım.

Vallahi ustam bende satacağım artık net yani inanılmaz sinir oldum para harcamaktan ve sonucunda elimde hiçbirşeyin olmamasından.

Titreşim derken hafif gaz verdiğimde ön taraftan fena bir titreşim yayılıyor bagalar uygun mu değil gramajı mı tutmuyor bilmiyorum artık metal takırtı sesi geliyor ön taraftan ve inanılmaz can sıkıcı bir durum.

Vallahi ustam bende satacağım artık net yani inanılmaz sinir oldum para harcamaktan ve sonucunda elimde hiçbirşeyin olmamasından.

Hacı Allah kurtarsın ne diyeyim, ondan sonra TVS Raider 125 aldım 10.000 km de çok şükür bir sıkıntı çıkartmadı bu zamana kadar.

Motoru aldığım ilk hafta biraz zorlanmıştım vites konusunda, sonrasında zaten süre süre alıştım.

Elimde bir Hero Dash var şu an, toprak yola falan girecek motor değil o yüzden N250 veya RTR 200'e yükseltme planım var ama rahat kullanır mıyım diye endişeliyim.

En son sürücü kursunda RTR 200 sürmüştüm çok güzeldi valla ama trafikte vites tedirgin etmiyor değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı