Capybara nasıl alınır?

BebrooFxsa

Femtopat
Daha fazla  
Bu capybaraların varlığını öğrendiğimden beri çok seviyorum ve aşırı tatlı geliyorlar. Onlara istedikleri ortamı istedikleri besini sağlayabilirim fakat bu capybaraları nereden bulcağaım yav. Bu tatlı hayvanları nasıl Türkiye'de bulabilirim? Troll bir konu değil gayet ciddiyim.

csm_wasserschwein-tierpark-hellabrunn-amerika-tierlexikon_f6feb22d52.jpg

Ulan çok tatlı hayvan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Petshoplarda bulabilirsin popülerliği yüksek bir hayvan olduğu için zor bulursun hatta bulamazsın ya da internet sitelerinden alabilirsin.

Pek Türkiye'de bulunabilecek bir hayvan değil gibi hocam. Üstelik bu tarz hayvanlar beslemek yasak değil mi? Yani maymun beslemek yasak ya hani, bu da yasak olabilir mi? Yasakmış gibi bir izlenime kapıldım.
Maymun beslemenin yasak olmasına rağmen kuzenim bahçede bildiğiniz benim kadar maymun beslemişti. Neyse konumuza döneyim, capybaralar yasal olarak beslenebiliyor ve ben beslersem capybaraya gerekleri ortamı sunabilirim. Kısaca paşalar gibi bakarım.

Ulan çok tatlı hayvan.

Capybaralar Türkiye'de az bulunan canlılar ve çoğunluğu hayvanat bahçesinde bulunur bu canlıların diğer evcil hayvanlar gibi bir üreticisi, üretimi tedarikçisi yoktur bu sebeple yurt dışından getirmiş ve ilan vermiş birinden veya nadiren bir petshopta bulabilirsiniz ancak doğada çift olarak yaşadıkları için 2tane sahiplenmezseniz hayvan sağlıklı büyümeyecektir. Fiyatı araştırdığım kadarı ile 2-3bin dolar(40-55bin TL) civarında ancak az bulunması sebebi ile muhtemelen katlanıcaktır bu fiyatlar. Capybaralar için eğer müstakil ev yoksa besleyemezsiniz capybaralar çok büyük su kütlelerine ihtiyaç duyar hem içmek hem de yüzmek şarttır yaşam alanı 7-8 metrekare(minimum)belirlenmelidir. Yasal olarak net bir engel yoktur ancak ülkenin kurallarında yırtıcı olarak da evcil olarak da sınıflandırılıyor bahçenizde kendi halinde beslerseniz sorun olmaz ancak sosyal medyada paylaşır veya kıl bir yetkiliye denk gelirseniz başınızı ağrıtabilir. Yiyecek olarak otçullardır ve suyu ve yemeği abartı kaçıran şişko canlılardır. Oldukça uysallardır tehdit harici ısırmazlar. Tüy dökmezler koku yapmazlar. Çok fazla pislerler, insanlara vahşi doğada dahi saldırmazlar.

Bu capybaraların varlığını öğrendiğimden beri çok seviyorum ve aşırı tatlı geliyorlar. Onlara istedikleri ortamı istedikleri besini sağlayabilirim fakat bu capybaraları nereden bulcağaım yav. Bu tatlı hayvanları nasıl Türkiye'de bulabilirim? Troll bir konu değil gayet ciddiyim.

csm_wasserschwein-tierpark-hellabrunn-amerika-tierlexikon_f6feb22d52.jpg

Ulan çok tatlı hayvan.
Bana itici geldi nedense. Sevimli yanı yok bana göre.

En çok brezilyan hayvan sahiplenme vakıflarından bulabilirsin ya da Brezilya'da bir tanıdığın varsa Brezilya barınaklarında çok var Türkiye'de bulman acayip zor nadiren çok tercih edilen bir barınakta bulabilirsin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı