Çarpan Kilidi Hep Sabit

CptChivas

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. İ7-2600K işlemcim ve Z68A-G43 anakartım var. Manuel olarak da O.C yapsam O.C Genie II modunu da aktif etsem işlemci 4.2 GHz hıza ulaşıyor ve çarpan sürekli 42*100 olacak şekilde duruyor. Boştayken de çarpanı hiç düşürmüyor. Boştayken işlemci frekansını azaltması için BIOS'tan hangi ayarı kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
bios ayarlarından işlemci turbo modunu auto olarak bırakmalısın.işlemci yük altında olmadığı zaman kendiliğinden frekansı düşürür.fakat 4.2 ghz hızada çıkmayabilir.

bios ayarlarından işlemci turbo modunu auto olarak bırakmalısın.işlemci yük altında olmadığı zaman kendiliğinden frekansı düşürür.fakat 4.2 ghz hızada çıkmayabilir.
Ayarı bulamadım tam olarak hangi ayar acaba?

başlat,güç ayarları.gelişmiş seçenekler işlemci en düşük kullanımı %1 yapmanız yeterli olucaktırz

başlat,güç ayarları.gelişmiş seçenekler işlemci en düşük kullanımı %1 yapmanız yeterli olucaktırz
O dediğiniz ayar hiç bir şekilde çarpanı değiştirmiyor denedim. Bios ile ilgili bir ayarı var mı?

anakartını biraz inceledim.adjust cpu ratio ayarını enable olarak ayarlayıp deneyebilirsin.

O ayarı ancak deneme fırsatım oldu kusura bakmayın. Şuan ayar enable konumunda sonuç hala aynı. Farklı bir yolu var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…