Çarpan kilidi kapalı işlemciler de tek asrock anakartlar da yapılır diye biliyorumÇarpan kilidi kapalı işlemcide OC yaparken nelere dikkat etmek gerek? PCI-e, RAM, CPU, veri yolu hızı ayarları ve kullanılan PSU'nun önemi nedir?
P4 de 4.45 i gördüm ama stabil değil di bios güncellemeden yapmıştımO.C yapılamayacağına dikkat etmen gerek. Hiç mi araştırma yapmadın bu konu hakkında?
Frekansını abartmamak şartıyla artırırsın mesela 0.5 kadar. O şekilde voltaj vermeden kullanırsın.
Ne zaman uygun anakartın BIOS'u güncellenir, işlemci O.C yapılabilir hale gelirse o zaman yaparsın.
Asus ve gigabayte anakartta bir iki kere yaptım ama stabil değil diÇarpan kilidi kapalı işlemciler de tek asrock anakartlar da yapılır diye biliyorum
z serisi şart degil ben kendim p5 anakartta yaptım en dandik anakartlaAnakartın Z serisi ise yapabilirsin. Ben İ5-2400 4.00 GHZ'de kullanıyorum.
Aynen şart değil benim H110Mz serisi şart degil ben kendim p5 anakartta yaptım en dandik anakartla
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.