Sayısal Çarpanlara ayırma sorusu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada nasıl y - x= -4 oluyor? Kafam çok karışık. Eksi parantezine aldığımız için mi yoksa eksiyle çarptığımız için mi -4 oluyor?

@Blacksidemre

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada nasıl y - X= -4 oluyor? Kafam çok karışık. Eksi parantezine aldığımız için mi yoksa eksiyle çarptığımız için mi -4 oluyor?

@Blacksidemre

Her iki tarafı - ile çarpıyorsun.

Şöyle ki mesela 5 + 9 = 14 her tarafı eksi ile çarp. -5 -9 = -14 eşitlik değişti mi hayır. O zaman her tarafı aynı sayı ile çarpsak, bölsek, işareti değiştirsek eşitlik değişmez. x - y = 4 ise her tarafı eksi ile çarpalım -x +y = -4 olur.

x-y = 4 ise y-x=-4 idir. Çünkü dikkatli bakarsan x-y ve y-x ifadesi birbirinini zıttını ifade ediyor ya da y-x ifadesini -'li paranteze alalım -(-y+x) olur yani düzenlersek -(x-y) olur x-y eşittir 4 oradan da -4 gelir.

Eşitliğin her iki tarafını eksi ile çarparsan hem eşitlik bozulmamış olur hem de bu sonuca ulaşırsın.
Evet ben de öyle tahmin ettim biliyorum bu özelliği ama hoca öyle ''Neydi? Bunun eksilisiydi' diyince bi özelliği bi yeri mi kaçırdım diye kafayı yiyordum sağ olun.

Bir şey daha sormak istiyorum hocalarım. Bir dakika bulmam lazım o soruyu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı