"Çarpılmak" tam olarak nedir?

Bonita

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Küçükken bana çok derlerdi, işte şunu deme, carpılırsın. Bunu yapma, ağzınla burnun yer değiştirir gibi. Gerçekten çarpılan birine denk geldiniz mi? Bir kız vardı, hatırlarsınız, maymun gibi bir şeye dönüşmüştü. Küçükken ona çok inanmıştım ama balmumu heykeli olduğunu öğrenmiştim.

Kur'an-ı Kerimi yırtan kız mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çarpılmanın falan dinde yeri yok hocam. Hurafe bunlar.

Kur'an-ı Kerimi yırtan kız mı?
Evet.

Elektrik akımından korunursan çarpılmazsın. Gerisi hikaye ve batıl inanç
Benim zaten merak ettiğim İslam ile bir alakası var mı yok mu? Ayetlerde göremedim ama hadislerde böyle bir şey yazıyor mu onu merak ettim.

Çarpılmanın falan dinde yeri yok hocam. Hurafe bunlar.
Hadislerde falan böyle bir şey yazıyor mu? Yazmıyor ise bunu diyenler direkt kâfir oluyor o zaman

Anne babaların çocukları hizaya sokmak için dini konuları kendilerine göre yorumlamasından başka bir şey değil bu. Kendileri de biliyorlar çarpılma olmayacağını da sen fazla şımarma diye işte.

Ayet ve hadislerde bilime, mantığa ve vicdana uymayan çok fazla örnek var. Sen beni dinle. Elektrik akımına kapılma.
Peki kardeşim madem öyle bu hurilerin 72 tane olmasını kim kararlaştırdı? Hadi cevapla.

Anne babaların çocukları hizaya sokmak için dini konuları kendilerine göre yorumlamasından başka bir şey değil bu. Kendileri de biliyorlar çarpılma olmayacağını da sen fazla şımarma diye işte.
Kendileri de inanmıyorlar dedin de hocanın biri var derse koşulsuz inanırlar.

Peki kardeşim madem öyle bu hurilerin 72 tane olmasını kim kararlaştırdı? Hadi cevapla.

Kendileri de inanmıyorlar dedin de hocanın biri var derse koşulsuz inanırlar.

Bence hocalar da bugüne kadar ciddi anlamda çarpılan birini görmemişlerdir. Zamanın bir bölümünde dini değerlere kötü davranan birisi dinle alakasız şekilde inme falan geçirdiyse, aha dine lanet etti Allah çarptı demişler öyle öyle bugünlere gelmiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…