Tekerleğin ve dişlinin dönüş hızı sebebiyle daha fazla hızlanmamanız için geliştirilmiş tamamen güvenlik amaçlı bir mekanizma. Arabalarda hız sınırlayıcı gibi.
Tekerleğin ve dişlinin dönüş hızı sebebiyle daha fazla hızlanmamanız için geliştirilmiş tamamen güvenlik amaçlı bir mekanizma. Arabalarda hız sınırlayıcı gibi.
Arkadaşlar öyle bir şey yok nereden çıkarıyorsunuz Krank dişlileri 24 - 34 - 42 dişli seçenekleri ile gelir, ne kadar düşük olanı alırsanız o kadar yüksek hızda çekiş sağlayabilirsiniz, hızınız o kadar yüksek kilometrede kesilir. Rublede ise son dişli genelde 11 diş olur, her dağ bisikletinde aynıdır hemen hemen.
Belirli bir hızdan sonra pedalın boşa dönmesi - çekişten düşmesinin sebebi, dişli oranlarının yetersiz kalıyor olması hepsi bu kadar. Ya çekişteki dişliyi büyültür ya dönüşteki dişliyi mümkün mertebe küçültür ya da motoru ( Bisikletteki karşılığı bacaklar ) daha hızlı dönecek şekilde ayarlarsın ki yüksek RPM yani tur sayısı elde edebilesin.
Kısacası kadansın ve rubleni değiştiremeyeceğine göre en işe yarar çözüm büyük aynakol yaprağına geçmek. Bu sefer de rampa çıkamıyorum deme ama. İkisinden biri arasında seçim yapacaksın.
@BilgisayarKurdu Bilgi için teşekkürler. Bulunduğum bölgedeki bütün yokuşlarda en düşük; Ayna Kol 2'de Rublede 3'te olacak olacak şekilde çıkıyorum. Yani yokuşu bile 6 vitesle çıkıyorum. Büyük ayna kol yaprağına geçmek burada mantıklı gibi.
Her inişin bir de çıkışı vardır, senin için orta yol neyse onu yap. Şahsen 55KM hız yetersiz geliyor diye aynakol büyütmezdim, zira Carraro 629 model dağ bisikleti kullanıyorsun. Bu işte zaten yeteri kadar çelişki mevcut
Dağ bisikleti ile hız peşinde koşma derim, güvenliğini de riske atma.
Hocam bisikleti almadan çok düşündüm. Ya Yol/Yarış yada Dağ Bisikleti alacaktım. Yol/Yarış Bisikletleri malum yollarda sorun yaratacağı için mecbur Dağ Bisikletine yöneldim. Şehir Bisikletlerinin görünüşü hiç içime sinmedi
(Ayrıca yokuş dik ve kısa değil. Uzun ve eğimi düşük. O yüzden Ayna Kol 2'de rahat çıkabiliyorum.)
@BilgisayarKurdu Hocam yeni bir aynakol alacağım. Ne önerirsiniz?
Ruble: MF-TZ500-7. Yeni alacağım aynakol Tourney olmak zorunda mı? Acera yada Altus alsam sorun olur mu?