Casio CA53W İncelemesi

Bugün internette 600 liraya satılan Casio CA53W'yi, yani o mehşur hesap makineli kol saatini inceleyeceğim.

Saati N11'den 620 liraya aldım ama 40 tl kupon ve 90 tl Nays indirimi ile bana 490 civarına gelmiş oldu ki Amazon Amerika'da da 20-25 dolar arasına satılan bir model. Türkiye'de resmi distribütör fiyatı ise 1000tl civarlarında.

Saatin bilekte duruşu ideal, 34mm genişliğe ve 43 cm yüksekliğe ( lug-to-lug ) sahip, inceliği ise 8mm. Ağırlığı 24 gram. Ön kısmında 12 buton ve sağında iki adet buton bulunuyor, kontrollerin bazıları sağdan bazıları sayı tuşlarından yapılıyor. Klasik olarak çoğu Casio saatte bulunan alarm, kronometre, dual time modlarına sahip. Arka aydınlatması ise bulunmuyor. Hesap makinesi özelliği olması saatin tek esprisi denebilir, 8 karaktere kadar gösterebiliyor. Kayışı bildiğimiz plastik Casio kayışı.

Ekranı değerlendirirsek üstünde gereksiz yazıların bulunmaması benim için önemliydi, her saatte bulunan o yazıların hiçbiri ekranda bulunmuyor, sol üstte yalnızca Casio yazısı bizi karşılıyor. En kötü yanı ise ekranın inverted LCD olması. Hatta saatin tek olumsuz yanı olarak gösterilebilir. Eğer bir ışık çarpmıyorsa ekranı okumak imkansız.

Alınır mı derseniz bu fiyat bandında değişik özellikler sunan bir saat istiyorsanız Mi Band tercih edebilirsiniz ama akılsız saat pazarına bakılırsa diğer modellere göre değişik ve "nerdy" durduğu söylenebilir. İnverted LCD ekranı hariç bir eksisi olduğunu düşünmüyorum bu fiyat bandında. Saati alma sebebim okulda elektrik akımına/elektromanyetik alana vs. maruz kalacağım lablarda mekanik saat yerine bir alternatifimin olmamasıydı. Ayrıca o saati plaja vs. de götürmekten çekiniyordum. Bu saati biraz daha hoyrat kullanmak için aldım denebilir.

16cm bileğimde böyle duruyor.
Adsız.png

İnverted LCD yüzünden ekranın okunamaması.
Adsız2.png

Inverted LCD olmayan modeli yok muydu onu tercih etseydin? Casio CA53W-1Z modeli düz LCD görünüyor. Özelliklerin yazılı olduğu bir model bu, bende sevmiyorum özelliklerin ön tarafta yazmasını.

Inverted LCD olmayan modeli yok muydu onu tercih etseydin? Casio CA53W-1Z modeli düz LCD görünüyor. Özelliklerin yazılı olduğu bir model bu, bende sevmiyorum özelliklerin ön tarafta yazmasını.
O modeli satan uygun bir yer yoktu, zaten genelde gün içinde takıyorum saati, bu yüzden benim için sorun olmadı.

Bende de analog dijital karışım Casio C100D modeli var ve saatin en kötü olayı inverted LCD'ye sahip olması. Saatteki en çok şikayette bu yönde. Görülebilirlik çok düşüyor bu yüzden. Normal LCD olan modeli var ama model ismi komple değişik AMW-810 olarak geçiyor ve iç yapısı aynı olsa da kadran görseli farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı