Casper bilgisayar fanı su ile temizlenir mi?

synaphi

Kilopat
Yer
Istanbul
Merhaba arkadaşlar, Casper Nirvana C700 notebook modeline sahibim. Arka kapağını açıp soğutucu bloğu ve fanı çıkartıp suyla temizleyip iyice kuruttuktan sonra bir problemle karşılaşır mıyım? YouTube'da Nejdet Delioğlu abim öyle temizliyordu ve bir sorun olmadığını söylüyordu fakat fanın içinde kablo sistemi olduğu için emin olamadım ve sizlere de danışmak istedim cevaplarsanız sevinirim iyi günler

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu blokta sorun olacağını sanmıyorum ama fan olayı tehlikeli. Tavsiye etmem.
Tozlar yapıştırysa izoprofil alkol ile fan kanatlarını temizleyebilirsin, içine daldırmayacaksın tabi ki. Kulak çubuğu vs. iş görür.

Ben bilgisayarın içini açmaya korkuyordum küçükken nejdat abimiz sağ olsun ondan baka baka yapıyordum her şeyi bence yıka ama sonra iyice kurula arkadaşlarında dediği gibi.

Fanın pin girişlerini bant veya benzeri bir şeyle kapatman iyi olacaktır. Kapatamazsan iyice kuruduğuna emin ol takmadan önce.

İyice kurutabileceğine eminsen sıkıntı olmaz, takır takır da çalışır. Bu tür denemeleri yapmış biri olarak söylüyorum. Gözden çıkarabildiğim, çöp olursa umurumda olmaz dediğim birçok parçayı köpük ve fırça ile yıkamış biriyim. Çöp olan parça çok nadir oldu.
Eğer kararlıysan, yıkama işleminden sonra fön makinesi ile kurut. Kuruyup kurumadığından şüphen olursa 1 gün balkonda beklet sonraki gün fan milindeki yağ artığını temizleyip yeni yağ sür ve kullan.

2-3 liralık bir kestirme fırça ile açık havada güzelce fırçalayıp üflesen dahi tozların tamamına yakını fandan ayrılır ve yeteri kadar temiz olur. Fanı gözden çıkarabiliyorsan su ve sabunla da girişebilirsin ama gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…