İyi geceler,
Casper marka bilgisayarım ( modeli bilmiyorum ) “ no bootable device — insert boot disk and press any key “ hatası verdikten sonra bilgisayarıma format atmaya karar verdim. Neyse format atıldı, tamamlandı, tıkır tıkır çalıştı. Gerekli olan tüm sistemlerin son sürümünü kurdum güncelleştirmeleri yaptım ama Görev Yöneticisi'ni açtığımda “ 100% disk kullanımı “ yazısını gördüm, yazıyı görünce System güncellemeleri yüzünden aşırı yükleme yapmıştır diyerek bilgisayarı yeniden başlattım. Normalde 1 dakikada yeniden başlayan bilgisayar 10 dakika sonunda başlamadı ve güç düğmesinden manuel olarak kapattım, açtıktan sonra tekrar “ no bootable device — insert boot disk and press any key “ hatasını gördüm.
İnternet üzerinden çeşitli kaynaklara baktım ama var olan çözümler bende yok, BIOS menümde “ legavy “ diye bir şey yok, “ AHCI/IDE “ olması gereken yerde sadece “ahcı” var. HDD bozuldu mu diye düşündüm ama boot menüsünden ve fotmat arayüzünden hard diskim görünüyor. Sorunsuz bir şekilde orada yani. Otomatik onarım tarzı bir menü açılıyordu önceden ama şimdi otomatik onarım yazısı gider gitmez siyah ekran oluyor bilgisayar. Teslim etmem gereken mailler ve dersler var, yardıma ihtiyacım var. Tekrar format mı atmalıyım, cevabınız hayır ise çözümü nedir? Şimdiden teşekkür ederim.