Casper C15B Laptopun Ekran Kartı Değiştirilebilir mi?

Daha fazla  
Herkese kolay gelsin. Bende Casper C15B laptop var 840M ekran kartı sanırım bozuldu veya arızalandı.
Nasıl tamir edilir bilmiyorum ama ben bu ekran kartını yükseltebilir miyim?
Ne kadara tutar?
Nereye sormam gerekiyor?
Bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?

Herkese kolay gelsin. Bende Casper C15B laptop var 840M ekran kartı sanırım bozuldu veya arızalandı.
Nasıl tamir edilir bilmiyorum ama ben bu ekran kartını yükseltebilir miyim?
Ne kadara tutar?
Nereye sormam gerekiyor?
Bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?
Ekran kartınız anakart üzerine gömülü. Bu yüzden anakart değişecek. Yükseltme gibi birşey söz konusu olamaz çünkü her anakart her dizüstüne uyumlu olmuyor maalesef.

Yani tüm çip değişecek yapanlar var ama zor bir işlem herhalde yeni çiple minimum 500 falan tutar değmez bence.
Hocam o yöntem kesin çözüm değil bir ihtimal işe yarıyor ve o işlemi yapan servisler pek bulunmuyor. Bu arada aynı laptop bende vardı. Anakart için 1400 TL ücret çıkmıştı. Yaptırmaya değmez.

Hocam o yöntem kesin çözüm değil bir ihtimal işe yarıyor ve o işlemi yapan servisler pek bulunmuyor. Bu arada aynı laptop bende vardı. Anakart için 1400 TL ücret çıkmıştı. Yaptırmaya değmez.

Bende değmez dedim zaten hocam zor her yer yapamıyor ustası pek kalmadı ne yazık ki.

GPU anakart üzerinde gömülü (lehimli) ve değiştirilemiyor maalesef... Bazı uzman kişiler değişimini yapabiliyor fakat hem uyumsuzluk hem de anakart ı komple kullanılamaz hale getirme ihtimalleri var dolayısı ile önerilmeyen bir işlem.

Mevcut cihaz için fazla maliyetli olmaz mı? Güncel koşullarda.

Bütçe yoksa aklıma başka bir şey gelmiyor hocam 5K ya sistem dizemiyorsa diye falan 1-1.5k ya onu yapmak(ikinci el bir ekran kartıyla) mantıklı olabilir hiç bana nasip olmadı açıkçası hiçbir laptopum o kadar bozulmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı