Casper C600.7100-4L30T SSD desteği

Açıkçası bende çok şaşırdım IIIIIIIIIIIII IIII Şeklinde bir girişi olduğu için NVMe olduğunu düşünüyorum. Başlıkta model numarası var ancak aramalarımda bulamadım siz de bakabilirseniz sevinirim.
Casper C600.7100-4L30T.

Malesef o IIIII diye saydığınız pinler NVMe olduğunu göstermiyor. Benim Cihazımda da pin sayısı ve şekli öyle fakat cihazım SATA M2 Destekliyor.
Kullandığım SSD' de şu :

Pinlerin şekline aldanmayın gördüğünüz gibi 2 çentikli fakat tek çentikli M.2 portuna uyuyor. Burada asıl mesele temas ettiği pinlerdir. NVMe pahalı bir teknoloji olduğundan üst düzey cihazlara kullanıyorlar. Anlayacağınız porta bakarak NVMe ya da SATA olduğu anlaşılmıyor. Casper'a mail atmanız gerek ya da cihazın klavuzunda yazar SATA mı NVMe mi desteklediği.

Seri numarası SR ile başlıyor genelde.

Hmm anladım bilmiyordum bunu. Casper'a mail attım, yarın mesai saatleri içinde de aramaya çalışacağım. İlginiz için teşekkür ederim tekrar

Hmm anladım bilmiyordum bunu. Casper'a mail attım, yarın mesai saatleri içinde de aramaya çalışacağım. İlginiz için teşekkür ederim tekrar
Rica ederim cihazı açtığınızda RAM'leri de kontrol ettiniz mi ?

Şundan mıydı RAM. Aida64 raporuna göre bunu söylüyordu yine de emin olmak için sordum ne olur ne olmaz diye.

Attığınız mail'de hangi RAM'i SSD'yi takmalıyım diye sorarsanız onlarda uyumlu olanların listesi vardır oradan size tavsiye öneri verebilirler sizde o tavsiyelerden yola çıkarak uygun fiyatlı uyumlu bir SSD ve RAM alabilirsiniz. İlla şu marka olacak diye diye bir şey yok önemli olan SSD için Sata mı NVMe mi, RAM içinse DDR kaç olduğu, Kaç MHz olduğu kaç CL olduğu.

Son düzenleme:
Baktım hocam aynen resimdeki RAM; DDR4 CL15 4gb 2133 MHz versiyonu var. Aynen dediğiniz gibi soracağım
Müşteri Hizmetlerinden Casper'a ulaştım. NWMe değil SATA M.2 Desteği olduğunu söylediler. Önerebileceğiniz bir marka var mı? Fiyat konusunda cimri davranmak zorundayım şimdilik sadece sistemi kursam yeterli olacaktır. Öneri verebilirseniz mutlu olurum
Müşteri Hizmetlerinden Casper'a ulaştım. NWMe değil SATA M.2 Desteği olduğunu söylediler. Önerebileceğiniz bir marka var mı? Fiyat konusunda cimri davranmak zorundayım şimdilik sadece sistemi kursam yeterli olacaktır. Öneri verebilirseniz mutlu olurum

Son düzenleme:

Anladığım kadarıyla bütçen çok değil. Sanırım amacın Windows hızlı çalışsın, tarayıcı hızlı çalışsın bana yeter gibisinden. Ben kendi kullandığım SSD' yi önerebilirim istersen. Benim zaten 1 TB Harddisk'im olduğu için yüksek boyutlu bir SSD' ye ihtiyacım yoktu

Kingston A400 SSDNow SA400M8/120G 120 GB M.2 SSD bu SSD' yi aldım. Bu SSD' ye kurduklarım :

Windows 10
Google Chrome
Opera
Photoshop
Premiere Pro
After Effects
Vegas Pro
Exell
Word
Power Point

60 GB' ta boş alan kaldı. 3-4 aydır hergün cihaz 10 saat açık herhangi bir sorunla karşılaşmadım Kingston zaten iyi bir marka. Okuma hızı şuan 460 civarı yazma da 330 civarı. Tabi kullanıma göre değişir 500 okuma hızına da ulaşabilirsin.

Son düzenleme:
Bir de aynı ürünün uv500 modeli var ve biraz daha pahalı. Farkı nedir?
Tek farkı 3D TLC olması. A400 Modelini almanız daha mantıklı olur zaten 3D, TLC aradaki fiyat farkına değecek bir şey değil. Zaten TLC SLC,MLC' den sonra geliyor bütçenizi arttırıp SLC alamadıktan sonra çokta kasmaya gerek yok. Sizin gibi günlük kullanımlar için o kadar üstlere çıkmanızın bir anlamı yok. Gün 500 gb veri transferi yapmayacaksınız sonuçta.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…