Çözüldü Casper C900 M.2 SSD nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lahmacunes

Centipat
Merhaba, bir Casper C900 kullanıcısı olarak kendime M.2 SSD almaya karar verdim fakat diskler hakkında pek bir bilgim olmadığı için aklımdaki soruyu burada paylaşmak istedim. Eğer M.2 SSD alıp onu laptopa takarsam oyunlarda direk performans artışı gözlemlenir mi? Yoksa bunun haricinde taktıktan sonra bir işlem mi yapmam gerekiyor?

Çözüm
Evet,eminim.Peki bu Windows'u yükleme işini yapabileceğim bir video veya rehber mevcut mu?
Bu, son insider sürümünün rehberi. Insider sürümü, Microsoft'un hata bulma sürümü gibi bir şey. İsterseniz 2019 sürümlerinden birinin ISO dosyasını da kullanabilirsiniz.
Merhabalar, SSD'ler oyunlara %1'lik bir performans katmanı oluşturur belki de oluşturmaz. SSD'ler yazma ve okuma işlemlerini çok iyi başırır. Oyunlara girerken çıkarken veya Windows'unuzu açarken çok hızlı gerçekleştirir.

Ben normalde oyun için SSD almayı düşünmüyordum ta ki post scriptum alana kadar. Optimizasyonunun iyi olmadığı maplerinin de oldukça büyük olduğu bir oyun. Bendeki sorun ise bu oyunu oynarken oyunun kendisine 5 dakikada, maçlara 10 dakikada girmesi ve maçlara girdiğimde de textureların çok yavaş, bazen de yarım yamalak bir şekilde yüklenmesi veya texturelar oyun esnasında yüklenirken aniden 1 FPS'lere kadar düşüren droplar zaten performans artışı derken bunların düzelmesini kastediyordum, yabancı forumlarda bunun çözümüne SSD diyorlar o yüzden SSD almayı düşünüyorum fakat sizin görüşünüzü de merak ediyorum.

SATA SSD kullanıyorsanız oyunlarda direkt performans artışı gözle görülecek seviyede olmaz bence. Taktıktan sonra Windows'u falan ona kurarsanız daha hızlı iş yaparsınız, zaten biliyorsunuzdur.

Dediğim gibi diskler ve BIOS hakkında çok bir bilgim yok bu yüzden bilmiyorum. Zaten bunu nasıl yapacağımı merak ediyorum. Eğer bildiğiniz bir video vb. bir rehber varsa ve atarsanız çok iyi olur.

Son düzenleme:

Evet oradaki arkadaşlar doğru söylemişler. Map yüklemeler, texture yüklemelerini hızlandırır.

Map yüklemelerini kesinlikle hızlandırır.

Peki taktıktan sonra bu maplerin hızlı yüklenmeleri için BIOS'tan herhangi bir şey yapmama gerek var mı? Yoksa kendiliğinden oluyor mu?
Yapmanız gereken Windows!u ve kullandığınız tüm programları ona yüklemek. Böylece hızından en iyi şekilde faydalanırsınız. M2 Slotu olduğuna eminsiniz değil mi?

Evet,eminim.Peki bu Windows'u yükleme işini yapabileceğim bir video veya rehber mevcut mu?
Bu, son insider sürümünün rehberi. Insider sürümü, Microsoft'un hata bulma sürümü gibi bir şey. İsterseniz 2019 sürümlerinden birinin ISO dosyasını da kullanabilirsiniz.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…