CASPER CKY.3230 boot sorunu

hirandes

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Turizm
Öncelikle kolay gelsin...

Sinirlerimi alt üst eden bu casper boot saçmalığı hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

Sorunun başlangıcı şöyle. Akşam kapatığım pc'yi sabah açınca şöyle bir sorun çıktı karşıma.

Boot menu altında yazan PCI LAN : realtek filan...
Bios'a girdim kendi bildiklerimi yaptım olmadı, format atalım dedik casper recovery çalışmadı, internetten her türlü boot ayarı denedik olmadı, casper sitesinden boot ayarı yaptık oda olmadı. Pc takmış PCI LAN başka da birşey bilmiyor, bios günceleme yaptık olmadı kaldık belaya bu casper ile.

Usb Windows 8 ve 7 denedim olumsuz en sonunda hardiski çıkardım diğer bilgisayarda format attım herşeyi sildim ama Windows kurmadım.
Yani arkadaşlar bios'u yalayıp yuttum bir sonuç alamadım en sonunda kıracam onu da size bir danışayım dedim. Bios girmem dışında ek olarak tek girebildiğim yer F11 tuşuna basılı tutarak karşıma çıkan EFI SHELL açaba bu benim çıkış noktam olabilir mi? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden Allah binlerce kez razı olsun.

Pc model hakkında;
  • Casper Nb Cyk 3230
  • Bios phoenix secureCore Tiano
  • Bio Ver. 3.00.05.CA.T2

Son düzenleyen: Moderatör:
Ustam denedim olmadı. Sonra yine yöntemler ararken.
''Load legacy Os defeaults'' yaptım. Sonra F5'den F12 kadar her tuşa hızlı hızlı bastım. Sonra baktım daha önce flash diske yaptığım Windows 8 kurulumuna geçti. Bende hemen format attım.

Windows 8 kurulum sırasında pc yeniden açılıp kapanmada yine bu bela geldi. Yine aynı yöntemle girdim ama formatı başa aldı. Windows onarıma baktım elle tutulur bi komut sistemi var . Yahu ben bu boot munuden nasıl kurtulurum direk nasıl geçerim? Bir yardım eli uzatın.

Bu arada casperı aradım dünyadan haberleri yok. Anlatıyorum sorunu bana direver güncelle diyorlar

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk defa bu kadar detaylı bilgi veren bir Casper kullanıcısı. Takdir ettim. Öncelikle olmazsa olmaz Casper'dan uzak durun ve Casper ucuz etin yahnisidir uyarımı yapayım.

Şimdi Casper size hazır iki ayar vermiş:

• Load Leagcy OS Defaults: Windows 8 öncesi eski bir sistem kuracaksanız UEFI ve Secure Boot kapatıyor
  • Load Windows 8 Defaults: Windows 8 kuracaksanız UEFI ve Secure boot açıyor.
Şimdi siz Load Windows 8 Defaults deyin ve F10 ile bu ayarları kaydedin.

Sonra buradan 8.1 indirin ve belleğe yazın:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Son olarak UEFI kurulum yapın:

FreeDOS İşletim Sistemini UEFI Windows 8.1 ile Değiştirin » Technopat

Recep abi RTM sürümünün bir ayrıcalığı var mı? Çünkü normal bir windows 8.1 var bu işe yaramıyormu. Bu arada casper teknik servisi yapamadı.

arkadaşım sorunu çözdünmü aynı sorun bendede var.

Sorunu çözdünmü yıllar sonra aynı sorunla karşılştık

aynı sorunla karşılaştık. çözümünü yt da bulduk.
link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…