Casper CKY unutulan BIOS şifresi

Boncoo

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım Casper Nirvana CKY 3230M, Intel HD Graphics 4000 ekran kartının yeni sürümünü yükleyemediğim için BIOS driverının 2013 tarihli olduğunu fark ettim ve BIOS'u güncellemeye çalışırken bilgisayar Shell EFI moduna geçti. BIOS menüsü kilitli olduğundan BIOS'a girip Boot ayarlarını değiştiremiyorum flash disk veya CD rom üzerinden BIOS'u nasıl güncelleyebilirim? Format atmak istemiyorum ancak orijinal Windows 8 CD ile 1 defa repair etmeye çalıştım ve yine hata aldım.Değerli ustalarımdan yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkarıp bekleyip takıp tekrar denediniz mi?
Evet BIOS pilini söküp 5-6 saat bekledim ama sonuç aynı.Bilgisayarı CD ROM üzerinden formatladım ancak BİOS'u güncellemem gerekiyor. Intel HD Graphics 4000 ve Nvidia GeForce GT 635M ekran kartına sahip MT50 anakart var bilgisayarımda.

Son düzenleme:
Casper'da sürücü var mı acaba? Servis ile konuştunuz mu? Bunun sürücü güncelleme ile çözülemeyeceğini düşünüyorum. Çözüm de servisin yapabileceği bir iş galiba.

Casper destek hattından BIOS dosyalarını istedim 1 haftadır cevap bekliyorum ancak herhangi bir yetkili servise danışmadım.

Gelişmiş BIOS'ların hemen hemen hepsinde reset CMOS ile şifre kalkmaz. BIOS dosyası eline ulaşırsa eepromdaki yazılım silinip baştan flashlandığı için şifre direk kalkıyor. Fakat BIOS şifresi eeprom'a değilde super I/O'ya kodlanmış ise super I/O baştan flashlanacak.

• BIOS şifresini 3 kez yanlış girip ekranın fotoğrafını çekip paylaşın.
  • Mümkünse RAM'leri çıkartıp RAM slotunun fotoğrafını çekip paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…