Casper CN-VSM4210X İşlemci Yükseltme

EFSALİM

Hectopat
Daha fazla  
Elimde "CN-VSM4210X" Casper laptop var. Bu bilgisayara RAM + SSD + soğutma + CPU yükseltmesi yapmak istiyorum. Her şeyi ayarladım. Ama CPU yükseltmesinde kafam karıştı olur mu, olmaz mı diye?

Şu anki sistemim:
  • İşlemci: i5 4210M
  • RAM: 1x4 GB
  • Depolama: 500GB HDD
  • Ekran kartı: GT840M (2GB dahili, 2 GB paylaşımlı)
  • Soğutma: Laptop fanı
Yükseltmeden sonra:
  • RAM: 2x8 GB Kingston RAM
  • Depolama: 500 GB HDD + 500 GB SSD (Samsung 860 Evo) veya 2242 M2 SSD (256 GB)
  • Soğutma: Laptop fanı + vakum soğutucu + soğutucu pad
Bu yükseltmeleri yapmayı düşünüyorum.

İşlemci için ise: "i7-4810MQ" almayı düşünüyorum. Aralarında 10 watt'lık bir TDP değeri var. Bir sıkıntı çıkartır mı acaba?

Ürün linkleri:

Şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci karşılaştırmaları: UserBenchmark: Intel Core i5-4210M vs i7-4810MQ

Son düzenleme:
10W TDP farkı yeni işlemcinin diğerinden daha fazla ısınacağını gösterir. Mevcut soğutma sistemi mevcut işlemciye anca yetiyorsa i7'ye geçersen makinan ısınıp kapanır.Dışarıdan takviye ile kurtaramazsın muhtemelen.

Ben kendi laptobumda daha yüksek TDP işlemci upgrade'i yaptım soğutması iyi olduğu için. Sonrasında tek yapmam gereken daha kaliteli bir termal macun kullanmak oldu.

Planladığın upgradelerin maliyeti yüksek. O kadar açılacaksan ve oyun amaçlı istiyorsan bence makinayı satıp daha iyi bir makina al ikincielden.

Aslında şuan ki soğutma bilgisayar için yeterli. Oyunlar da dahi maximum limit olarak 60-65 dereceyi görüyor. Ama metal kasa olduğu için sıcaklık rahatsız ediyor. O yüzden soğutma olarak da yükseltme yapma ihtiyacı duydum. Ayrıca bilgisayarda bazen " render " yapıyorum. RAM + CPU yükseltmeyi düşünüyorum. 10W'lık sıcaklık artışını güncel soğutma karşılayabilir mi?

Elimde "CN-VSM4210X" Casper laptop var. Bu bilgisayara RAM + SSD + soğutma + CPU yükseltmesi yapmak istiyorum. Her şeyi ayarladım. Ama CPU yükseltmesinde kafam karıştı olur mu, olmaz mı diye?

Şu anki sistemim:
  • İşlemci: i5 4210M
  • RAM: 1x4 GB
  • Depolama: 500GB HDD
  • Soğutma: Laptop fanı
Yükseltmeden sonra:
  • RAM: 2x8 GB Kingston RAM
  • Depolama: 500 GB HDD + 500 GB SSD (Samsung 860 Evo) veya 2242 M2 SSD (256 GB)
  • Soğutma: Laptop fanı + vakum soğutucu + soğutucu pad
Bu yükseltmeleri yapmayı düşünüyorum.

İşlemci için ise: "i7-4810MQ" almayı düşünüyorum. Aralarında 10 watt'lık bir TDP değeri var. Bir sıkıntı çıkartır mı acaba?

Ürün linkleri:

Şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci karşılaştırmaları: UserBenchmark: Intel Core i5-4210M vs i7-4810MQ
O laptop a hiçbir şey yapma hemen sat sana bi tavsiye ileride pisman olursun bende de aynısı vardi o kadar düzgün kullanmama rağmen her yeri döküldü sogutucu ayakları bile koptu arastirirsan görürsün en son ekran karti da bozuldu 350tl verip anakart aldim ve laptop u sattim bir daha bu laptop tan almam elinde patlamadan sat

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı