CASPER CN-VSY4702A ISINMA SORUNU

QmWe

Megapat
Arkadaşlar Laptop 2 Haftalık Normal Gezinirken Isı Normal Metin2 falan oynayıncada normal Crysis 3 açıyrum yarım saat sonra çok ısınıyor. Bunu nasıl çözerim Soğutucu alsam çözülürmü?
Laptopun Özellikleri
Genel Özellikler
MenşeiTürkiye
Garanti24
[TBODY] [/TBODY]
İşlemci Özellikleri
İşlemci MarkasıIntel
İşlemci TeknolojisiCore i7
İşlemci Hızı2.2 GHz
İşlemci Numarası4702MQ
[TBODY] [/TBODY]
Ram Özellikleri
RAM Kapasitesi8 GB
RAM TipiDDR3
[TBODY] [/TBODY]
Ekran Özellikleri
Ekran Boyu15.6 inch
[TBODY] [/TBODY]
Ekran kartı
Ekran Kartı MarkasıNVIDIA
Ekran Kartı Hafızası2 GB
[TBODY] [/TBODY]
HDD Özellikleri
Disk Kapasitesi1 TB
[TBODY] [/TBODY]
Grafik Kart
Ekran Kartı ChipsetiGT745M
[TBODY] [/TBODY]
Hafıza Bus Hızı
Optik SürücüDVDRW
[TBODY] [/TBODY]
Sensör
Çözünürlük1366 x 768
[TBODY] [/TBODY]
Diğer
İşletim SistemiWindows 8.1
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

Tüm Casper bilgisayarlarda kronik ısınma sorunu var. Soğutucu ise en etkisiz çözüm.

Ben maksimum işlemci hızını düşürerek sorunu çözdüm (sayılır).

Termal macunları yenileyip içini temizle. Etkili oluyor. Termal macun da ısınmayı azalttı bende ama en etkilisi işlemci hızını düşürmek.

Bu zamana kadar çok tavsiye isteyen kişi gördüm her konuya tek tek baktım fakat Casper marka bir dizüstü öneren görmedim aynı şey desktop pcleri için geçerli olmayabilir umarım sorununuzu çözüme ulaştırırsınız :(

Bir konuda bir arkadaş, ''Casper' da fan değil rüzgar gülü var.'' demişti. Buna ne kadar katılırsınız bilemem ama ben katılıyorum.

Öncelikle Denetim Masası'na giriyorsunuz.

vR0lhtF.png

5bcAdHz.png

PqPVWHr.png

KuqVTEh.png

Burada mesela ben %70 yapmışım. Siz iki değeri değiştirerek en yüksek işlemci hızını ayarlayabilirsiniz.

+Emou teşekürler biraz düştü sıcaklık +Advandex laptop fiyat uygun ve özellikleri iyi olduğu için 2000 altı laptop arıyodum en iyi özelliklere sahip onu buldum :/

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı