Casper ekran kartını bazen bilgisayar görmüyor

Sabri Sertan Tan

Hectopat
İyi günler;
Casper Nirvana kullanıcısıyım. bilgisayarımda Nvidia 335m ekran kartı mevcut. Daha önce bilgisayarın fanını söküp heatsinkin üstündeki toz tabakasını kaldırdım (Bu işlemi yapmadan önce bilgisayarda oyun oynanmıyordu.) ve işlemci ile ekran kartı üzerine termal macun sürdüm. Bilgisayarda ısınma problemi ortadan kalktı ama ekran kartını bazen bilgisayar görmüyor. Sanırım ekran kartı ısınıp kendini devre dışı bırakıyor. Bilgisayarı kapatıp, dinlendirip tekrar açtıktan sonra geri geliyor ekran kartı. Assassin's creed 4: Black Flag için gelen güncellemeyi nvidia experience üzerinden yüklemeye çalışırken ekran kartı ısındığından pc kendini resetledi. Eğer problem ısınmadan dolayı ise neden öbür parçalar ısınmadan tek başına ekran kartı ısınıyor. (Ayrıca AC4:Blag Flag'ı ekran kartı devre dışı iken açıyor fakat ekran kartı çalışıyorken açılmıyor.)

Teşekkürler.

Casper Nirvana KPI-450A modeli Kipa'dan alınma ve i5 450a işlemcili. Garantisi bitti zaten içini açıp termal macun falanda sürdüm. Hiç BIOS update yapmadım şu ana kadar. Problem bilgisayar çok uzun süre açık kaldığında gerçekleşiyor. Kapatıp 3 dk bekledikten sonra düzeliyor. Olayın da yeni farkına vardım bilgisayarın HDD'si değişmesi için garantiye yolladığımdan beri var sanırım. 2 senedir çıkan oyunları kasıyordu ekran kartını güncelleyip ekran kartı çalıştığında oyuna girdiğimde en son çıkan oyunları 30 fps le oynayabiliyormuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…