Casper Excalibur 200 Hz monitör alınır mı?

4 gün önce aldım ayaklığı biraz sakat duruyor gibi onun dışı DP kablosu gelmiyor yıllardır CS Valorant oynarım 6K saate yakın CS:GO oynamışlığım var oyunu etkiliyecek negatif bir şey görmedim HDMI ile 198Hz alıyorum ama görüntüde bozulmalar oluyor muhtemelen DP almam gerekiyor onun dışı monitörde sıkıntı yok gibi ghosting ya yok ya da ben fark etmedim bu fiyata ben öneririm.

200Hz'nin cazibesi var. A

Muhtemelen pek kaliteli bir HDMI kablosu değil şu an kullandığın.

ASUS'un bazı modelleri sadece var olmak için var. Monitör konusunda ve bazı diğer konularda ilke hep onlar imza attılar. Kaliteli işler yapıyorlar ama işte bazı modelleri hele ucuz olanlar çok boş.

Hocam kalite umurumda değil umurumda olan abuk subuk dalga geçer gibi hizmet vermeleri ben magdur oldum başkaları magdur olmaması için uzak durmalarını öneriyorum herkese olacak diye bir şey yok fakat risk almaya değmez servisleri çok kötü tamir ve degişim hiçbir şey yapmıyorlar.

9 ay önce 1000 TL fazla verip Casper yerine AOC 24g2spu/bk aldım ayak şekilleri aynı olsa da ayağını oynatmam için güç uygulamam lazım çok sağlam basıyor yere. Casper da bir sürü şikayet okudum ayakla ilgili yalnız değilsiniz. Panel özellikleri fena olmasa da bir yerlerden çalıyorlar işte.

ASUS AC750 modemim vardı değişim garantisi veriyorlar ve 3 yıl garantili diye almıştım 3 yılın sonunda servise gönderdim adresimden UPS Kargo ile aldılar en az 2-3 hafta sürdü almaları Total süreç ise 1.5 ay kadar sürdü (bence fazla bir süre) ürünün kutusunun içine fatura koymama rağmen fatura keseceklerdi uyarıda bulunduğum için kesmediler. Değişim raporu verdiler ve vatana gidip yenisiyle değiştirdim. Yeni aldığım üründe bozuk çıktı geri götürmek yerine sorunu araştırdım fabrikadan güncel Firmware ile gelen ürüne eski Firmware yükledim sorun çözüldü uygun fiyatlı ürünleri dandik oluyor. Mesela şu an TUF M3 mouse kullanıyorum plastiği aşırı dandik hissiyatı veriyor scroll tuşunu yukarı aşağı çekerken çok yüksek ve dandik hissiyat uyaran bir ses çıkıyor. Rog strix ürünlerine hayranım ama onlarda aşırı pahalı oluyor.

Son düzenleme:
Cevap vermişler zaten. İnsanımız 4000-5000 verdiği malda 300-500 ucuza kaçmak için neden böyle markalara güvenirler anlamıyorum.

Şahsen MPRT cihazlardan çok GTG öneriyorum. Dersimi aldım.
Bu MPRT ve GtG hakkında ne kadar bilgi kirliliği var ya...
Aslinda MPRT daha önemli ancak markalar yalnızca pazarlama için kullandığından anlaşılmıyor.
Ayrıca GtG monitör hızlı demek değildir. Çok inverse-ghostinge sahip en yüksek Overdrive ayarında yalnizca en hızlı GtG süresini paylaşıyorlar 1ms GtG falan derken. Aslında pek çok süre var ve 2-3-4ms GtG dedikleri bir monitörün siyah süreleri 40-50ms bile olabilir.

Not: yalnızca neyden bahsettiğim anlaşılsın diye yukarıdaki mesajı alıntiladım.

@BerkayZ87 Hocam siz BFI'ye hakim misiniz? Şu MPRT ve GtG hakkında bir rehber yazsanız keşke.

Aslında ne MPRT ne de GtG'e çok takılmamak lazım mesela ben sıkı bir CS2 oyuncusuyum 40-80 ping arası alıyorum sistem gecikme sürem 10-15 arası. Monitörün GtG'si 1 ms olsa ne olur olmasa ne olur önemli olan monitörün Hz değeri o da sistemin performansına göre seçilmesi lazım yoksa o da pek işe yaramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…