Casper Excalibur E24FHD-G 24.5" 1ms ile G-Sync özelliği kullanılabilir mi?

forta

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Monitör
Casper Excalibur E24FHD
Merhaba monitörün G-Sync desteklediği yazıyor. RTX 3060 ekran kartı ile beraber G-Sync özelliği açmak için NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync ayarları bölümüne geliyorum ama seçilen ekran, G-Sync uyumlu olarak doğrulanmış değil yazıyor. Seçilen ekran modeli için ayarları etkinleştir butonunu tikliyorum. Etkinleşmiş oluyor mu yoksa farklı bir şeyler mi yapmam lazım. Bu arada monitörün kendi ayarlarına girdiğim zaman sadece FreeSync ayarı var G-Sync ayarı yok. G-Sync kullanabilir miyim? Bilgisi olan yazarsa çok mutlu olurum şimdiden herkese iyi sosyaller.

G-Sync olduğu yazılmış. Gömülü G-Sync olduğunu sanmıyorum.

Bahsettiğin konu için hangi kablo ile bağlantı yaptığın önem arz ediyor.
DP kablosu kullanman gerekir. OSD menüsünden FreeSync açılan kısımda G-Sync'ya da Adaptive Sync yazmalı.
Sonra NVIDIA Denetim Masası'na geldiğinde G-Sync'i (eğer çipli değilse) GPU üzerinden açıyorsun.

@Saint Lucia DP kablosu kullanıyorum 165Hz özelliğini ancak DP kablosunda veriyor zaten. OSD menüsünde ise FreeSync var ama G-Sync'ya da Adaptive Sync yazmıyor. MPRT ve tepkime süresi var seçenek olarak. Ek bir bilgi olarak monitördeki FreeSync'i açık yaptığım zaman NVIDIA denetim masasında G-Sync yazısı gözüküyor kapalı yaptığım anda oradan kayboluyor.

Dosya Ekleri

• Gü.png
    Gü.png
    67,6 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
@Saint Lucia DP kablosu kullanıyorum 165Hz özelliğini ancak DP kablosunda veriyor zaten. OSD menüsünde ise FreeSync var ama G-Sync'ya da Adaptive Sync yazmıyor. MPRT ve tepkime süresi var seçenek olarak. Ek bir bilgi olarak monitördeki FreeSync'i açık yaptığım zaman NVIDIA denetim masasında G-Sync yazısı gözüküyor kapalı yaptığım anda oradan kayboluyor.

Bu monitörde gömülü G-Sync olmadığı anlamına geliyor.
Kısaca FreeSync üzerinden G-Sync açabiliyorsun. Onu da zaten yapmışsın. Görselde paylaştığın komplike uyumlu G-Sync oluyor.
Çoğu kişi böyle kullanıyor. Devam edebilirsin. İşe yarıyor sayılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı