Casper Excalibur E83Z alınır mı ?

16GB ram diyo en ucuz en yavaş ram neyse odur, Z170A chipset yazıyor en ucuz anakart neyse odur, gtx1070 ex oc diyor galax marka piyasadaki en ucuz modeli yine bundada, 2 TB hard disk diyo 32mb önbellekli 5400 rpm çıkarsa hiç şaşırmam :D 240GB ssd diyor, oda hiç duymadığın bir marka çıkar. :D Neyse sen hala custom sıvı soğutması var diye alcaksan al, oda 2 gün çalışır 3. gün su kaçırır herşeye kısa devre yaptırırsa yine şaşırma. :)
Casper savunucusu değilim ancak Msi Z170 Tomahawk var düşün biraz. Önyargılarınızdan kurtulun bi zahmet.

@Silinen üye, gazlı-mazlı, buzdolaplı, ohooo :D Neyse, kompresör olayını kafadan attım, donanımın buzdolabının sıcak soğuk buharından etkilenmemesi için orayı da atlıyorum :D
Bu arada, o konuda az bile söylemiştim, aslında 12 bin TL'nin üzerine harcadım. Bu soğutmaya ilave olarak yaklaşık 8 bin TL daha, şuan aklımda değil belki de daha fazlaydı, harcamış oldum. (Sadece kuru kasası 4 bin TL'nin üzerine mal oldu.) Tabi bu benim zenginliğimden değil, daha çok bu işin hastası olduğumdan ve birçok yerden kısarak yaptım diyelim. Ama hakkını yemeyelim, kavur icadı mübarek bir soğutuyor ki sorma, resmen kamçıla beni diyor :D

Gelelim konu ile alakalı son noktaya. Casper'la, daha doğrusu Casper'in hatırı sayılır ve fiyatına göre gayet olumlu marka ve modellerden oluşturduğu- topladığı bu sistemle alakalı negatif yorum yapan arkadaşlar! Eğer ben, Carsper'in topladığı bu sistemi alıp daha sonra başka bir kasaya taşıyıp ve üstüne de ''Asus'' vb. gibi bir markanın ismini yapıştırıp ve en az 1.000 TL farkla size satmazsam ahan şuradan şuraya gitmeyim :D
Yahu Allah'tan korkun, kendiniz toplamış olsanız en fazla aynı fiyata anakartı ya da PSU'yu bi miktar daha yükseltirsiniz. O da piyasada en ucuz satan mağazalar- sitelerden toplarsanız. Peki ya harcayacağınız zaman, ya da, ya bu işten anlamıyorsanız ne olacak?

Ha, Casper'a güvenmeyen arkadaşlar var, neymiş efenim ''ya içinde civciv çıkarsa'' imiş. Ya kardeşim, madem donanımdan anladığını iddia ediyorsun o halde git mağazaya donanım özelliklerine gir, o da olmadı sistemi bazı testlere sok. Hani anlıyorsun ya bu işlerden. Yav, o değilde, resmen Casper savunucusu oldum, oysa hayatım boyunca kimseye asla önermediğim bir marka idi. Ama dediğim gibi, bu sistem farklı. En azında ''görünen köy uzakta değildir.''

Son olarak. Yalnız, ''Custom soğutma sıkıntılı iş'' diyen arkadaşa cidden darıldım... Şimdi ona bize ispatla o bahsettiğiniz sıkıntıları diyeceğim ama mahcup olacak, iyisi mi utandırmayalım Sosyaldaşımızı.

@er36po Haklısınız da ben Casper'a güvenmiyorum. Sitesinde geziyorum, donanım belli değil, dediğim gibi kurayla mı gönderecekler. GTX 1080'lisini sıvı soğutmalı 11000 TL'ye satar ama, 6000, 8000 TL gibi rakamlar komik geliyor. Bakınız yoruma;
nn.JPG

@Silinen üye, açıkçası ben de öyle bir durumla karşılaştım. Sanırım 1-2 sene önceydi, bizim bir komşuyu da o şekil keklemişlerdi :D
Ama bizim buradaki tartışma nedenimiz o değil, mevcut kasa ve tanıtılan içeriği. Yani bizim gösterilen donanımın bu fiyata alınıp alınmayacağıdır.

@er36po Ah ne satıldığını ben bir çözebilsem savunucam ama, tanıtım yok ortada. Çözebilen varsa ben de anlayayım. Bence 6200 TL'ye sıvı soğutmalı, GTX 1070 imkansız. Yani markayı biliyorum her zaman kazık satar. Keşke sitesinde belirtse E83Z'de şu donanım var. Ama o zaman kimseyi kandıramazlar tabi. O fiyata satılıyorsa ilk önce aklıma gelen saçma bileşenler kullanmışlardır dedim, öyle değilse daha vahim dolandırıcılık olur bu. O fiyata GTX 1070, sıvı soğutmalı alan varsa, ben de en büyük Casper Fanboyu olurum.

EDIT: Bu şirketlerin hepsi sahtekar, şimdi MSİ'a bakıyorum. Seri ismini yazmış, model hiçbiryerde yok, yok şu seride GTX 1080 de olabilir, GTX 1070 de olabilir. Biz en gerçek bilgiye nereden ulaşacaz. Satıcının insafına mı bakacağız.

Casper Excalibur

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bukadar ön yargılı olmayın casper yerli bir marka olarak böyle büyük işlere kalkışması bence çok güzel evet daha önce birsürü insan Casper'dan muzdarip olabilir ama şuan adamlar gerçekten size aynı sistemleri 1000-2000tl düşüğe veriyor hala çamur atıyorsunuz ucuz olma sebebine gelince casper bu bilgisayarların bileşenlerini ayrı ayrı ithalat ederek alıyor ve ülkemizde montajını gerçekleştirerek kendi markası altında satıyor bilgisayar toplamak isteyen arkadaşlar bir ekran kartı alcak olsa buradaki fiyatlarla yurt dışımdaki fiyatlar arasında en az %20oynayacağını bilir casper bilgisayarlarını yurt dışında fason yaptırıp buraya getirmiyor parça olarak alıyor dikkat edin bilgisayar olarak ithalat yapmakla parça olarak yapmak arasında vergide fark var marka değeri satın almıyor Asus vb msı gibi bu ürünlerin parçalarını kullanıyor diğer çok güvendiğiniz markalar ülkemize distrbütör aracılığıyla hazır halde geliyor bu nedenle casper haliyle onlardan ucuz kalıyor ve piyasada kötü imajını silmek için aslında biz kullanıcıların gönlünü almak istiyor fakat biz insanlar kendi malımızı kötülemeye ne yazıkki bayılıyoruz dışarıdan gelen herşeye hayranlık duymayı bırakmalıyız artık Casper'a bu rekabetçi davranışından ötürü teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı