Çözüldü Casper Excalibur G5K Turbo Boost'u kapatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Canerrio

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, bir gün önce bilgisayarım işlemcisi aşırı ısındığı için kapandı. Daha sonra incelediğimde 2 kere daha bu olay oldu ve ardından bilgisayarı güç tasarrufu modunda kullanmaya başladım. Bu modda işlemci hızını %35-40 civarına sabitlendiğini fark ettim ve sıcaklık 50-60 derece arasında değişiyordu fakat 0.89 GHz (%35-40 CPU hızı) çok düşüktü, normal işlemleri yapmak için bile. Ben de o yüzdelerle biraz oynadım ve fark ettim ki %60 değerinin üstüne çıkamıyorum.

Bu yüzden Intel XTU indirdim. Bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi, başlattım ve şu anda istediğim hızlarda kullanabiliyorum bilgisayarı. Şu anda minimum 2.40 GHz hıza (%90) sabitledim ve o hızda kullanıyorum. Sıcaklık şu anlık 55-80 derece arasında dolanıyor. Bunca açıklamadan sonra şunu da söylemem gerek; yaklaşık 5 gün önce GPU fanı değiştirdim fakat işlemci fanında bir sıkıntı yoktu. Soğutmadan yana bir sıkıntım olduğunun farkındayım, en kısa zamanda tamir ettirmeye götüreceğim fakat benim sorum bu Turbo Boost'u nasıl kapatırız?

Bilgisayarım Casper Excalibur G5K, işlemci modeli Intel Core i7-6700HQ @ 2.60GHz. Turbo Boost ile 3.60GHz'a kadar çıkıyor ama ben fark ettim ki normal gündelik kullanımda da bu seviyelere ulaşıyor, sadece ihtiyacım olduğunda değil ve sıcaklık inanılmaz artıyor bu sebeple. Ben bunu nasıl kapatırım?

Dosya Ekleri

• SharedScreenshot.jpg
    179,2 KB · Görüntüleme: 301
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ThrottleStop indirip oradan Disable Turbo'yu seçerek yapabilirsin.
Bu arada bunu da hallederiz (Isınma sorunu). ThrottleStop ile yapabileceğin çok güzel şeyler var.
Galiba kilitli çünkü değerleri yaklaşık -100mv ayarladım 120 de mavi ekran verdi 1 derece bile düşmüyor ne oyunda ne stress testinde. Görselde değerler.
FIVR kısmında yukarıda CPU Cache Core gibi şeyler yazacak. Onun üstünde FIVR Control yazıyor sanırım. Onun yanında Locked yazıyor mu?

Şu an bilgisayarda değilim o yüzden ne yazdığına bakamıyorum.
O işlemci niye öyle ısınıyor ben anlamadım. Bilgisayarın ne?
Bu arada limitler bağırıyor çok kötü durumda işlemci. Sen bana FIVR kısmını, TPL kısmını bir at hocam. O cihaz mahvolmuş.

Bu arada Stres testinde normal ısınma değerleri,daha düşük olabilir ama.

MSI GL65 LEOPARD 6 ay önce aldım servise 2 kere verdim macun yenilediler hala aynı değer. Bilgisayarı aldığımdan beri aynı şikayetim var ama servis normal diyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (16).png
    214,5 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    214,4 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran Görüntüsü (18).png
    214,5 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Görüntüsü (19).png
    255,6 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran Görüntüsü (20).png
    178,5 KB · Görüntüleme: 47
MSI GL65 LEOPARD 6 ay önce aldım servise 2 kere verdim macun yenilediler hala aynı değer. Bilgisayarı aldığımdan beri aynı şikayetim var ama servis normal diyor.
Bu bilgisayarı mahvetmişler. Sen yaptığın tüm ayarları geri al. Bilgisayar 0 nasıl geliyorsa aynen öyle yap.

Ardından direkt olarak bas Undervolt'u.
Cache'e ver 120'yi direkt. İşlemciyi - 140 al. Daha da basmayalım. Ben işlemciye hakim değilim. Biraz senin kurcalaman lazım Undervolt kısmını bundan sonra.

TPL deki üstteki tüm Clamp'leri kaldır. Üsttekini 50 yap. Alttakini yani PL2'yi 60 veya 70 yap. Yada dur direkt düzelir mi diye kontrol etmek adına limitleri bol keseden yazalım. İkisine de 100 yaz. Clamp'leri kaldır.

IccMax değerini 128 yapar mısın?
İstediğin gibi olmazsa 150'ye çık.

Dediklerini 15 dk'ya yapacağım ufak bir işim var. Şunu sormak istiyorum IccMax değeride diğerleri gibi uygun olmazsa mavi ekrana mı düşer ve pozitif oluyor sanırsam sadece bu değer.

Dediklerini 15 dk'ya yapacağım ufak bir işim var. Şunu sormak istiyorum IccMax değeride diğerleri gibi uygun olmazsa mavi ekrana mı düşer ve pozitif oluyor sanırsam sadece bu değer.
Büyük bir problem olmaz. Bu ayar daha güvenli bir ayardır.

Bu değer negatif olmaz "pozitif" 128 A değerine alın hocam.

Hocam üstteki mesajımda da yazdığım gibi değerler değişmedi ama sen limits kısmını istemişsin görmemiştim buyur. Ne demek oluyor bu yazılar?

Her bölümdeki mi IccMax'ı 128 yapayım sadece Core'dakini mi?
Cache ve Core.
Hocam üstteki mesajımda da yazdığım gibi değerler değişmedi ama sen limits kısmını istemişsin görmemiştim buyur. Ne demek oluyor bu yazılar?

Eki Görüntüle 1049925
Hocam TPL kısmını atar mısın? Anladım sorunları az çok.
Evet kısıyor gözüküyor hocam maalesef. Yani baya iyi undervolt ettik senin cihazı ama 100'ü görüyor yine. Options kısmında sağ tarafta PROCHOT ile ilgili birkaç tiklenebilecek yerler olmalı. Orayı atar mısın hocam?
Şöyle bir yer:

Dediğin değerleri yaptım xtu da 2.dkda mavi erkan verdi zaten olmadı 1 derece düşmüyor. Ellerine sağlık yine de mecburen işlemci hızını kısarak oynayacağım. Bu nasıl bir iş anlamadım ben.
İşlemci hızını sabitleyip oynarsam sıcaklık 78-84 arası oluyor rahat oynuyorum aslında ama power throttle yazıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (22).png
    180,9 KB · Görüntüleme: 33
Zaten kıstığın zaman power throttle olması lazım. Ben o sabitleme kısmını gözden kaçırmışım. Sen işlemciyi kısarsan elbet power throttle olur olur hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…