Casper Excalibur G650 ısınma sorunu ve FPS düşmesi

muz4ffer

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, ben Casper Excalibur G650 cihazına sahibim ve son birkaç ayda ani drop girmeleri (birden bire 10-20 FPS'ye düşüyor) mevcut ve 7-8 saniye sürüyor. Ayrıca bilgisayarda MSI Afterburner ile ısı ve işlemci, ekran kartı sıcaklığına baktığımda ısı dereceleri 70-80 arası gösteriyor(dıştan dokununca pek hissedilmiyor) ve PES 2020 gibi oyunlarda daha çok FPS almak için en düşük grafiklere çekiyorum ama ekran kartı kullanımı %100 gösteriyor. Normal midir?
Bu arada PC'ye alındığı günden beri bakım yapılmadı(içi açılmadı).Bundan dolayı olabilir mi?
Sistem özellikleri:
16 GB DDR4 2400 mHz Ram
4 GB GTX1050
i7 7700hq
1 TB HDD
120 GB SSD

Son düzenleme:
Aynısı benim kullandığım Casper'de mevcut fakat benim ki bayağı eski sorunun temeli sıcaklığa dayanıyor benim işlemci fan borusunun 4 ayağından birisi kırıldı 3 ayak sabit birisi havada gibi ek olarak da termal macunuda pek iyi durumda değildir FPS'ler 100'den 10 20'ye düşüyor seninki gibi 5-10 saniye sürüyor eğer bu duruma sinir oluyorsan bakımını yaptırana kadar güç ayarları > (kullandığın güç planı) plan ayarları değiştir > gelişmiş güç ayarları > işlemci güç yönetiminden en yüksek işlemciyi ve en düşük işlemciyi büyük ihtimalle 100'de olması gerekiyor onları yavaş yavaş 95 90 85 yap en stabil olucağı yere getir FPS düşücek fakat oyunu daha stabil oynayacaksın temizliğini yaptıktan sonra düzeltemi tavsiye ederim.

Oyuncu bilgisayarlarında 6 ayda bir termal macun değişimi ve fan temizliği öneriliyor. Ani drop girmesi de zaten bu yüzden olacak ki bilgisayar kendini korumak amaçlı kaynakları kısıyordur. Ekran kartı kullanımı %100'e yakın olması bir sorun değil, aksine yüksek ayarlarda oyun oynarken olması gereken bir durumdur.

Her şeyden önce kesinlikle bakım yapmalı veya yaptırmalısınız. Buradaki kilit nokta 5 liralık mahalle bilgisayarcılarında satılanlar değil, kaliteli bir macun kullanılmasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…