Casper Excalibur G770 işlemcisi çok çabuk ısınıyor

emirdgn.06

Decapat
Daha fazla  
RAM
8gb 3200mhz
Casper Excalibur G770 marka bir bilgisayarım var işlemci Google açınca 70-80 derece oluyor. Kendi servisine verdim ondan macun falan attılar yine aynı sorun ile karşılaştım işlemci hala aynı derecelerde geziyor ama Turbo GHz kapatınca normal dereceler görebiliyorum. Turbo açıkken oyunlarda en kötü 95 derece oluyor sebebi ne olabilir? Ve 2. sorum ise sıcaklık yüzünden bilgisayar neden kendini kapatmıyor. İşlemci i5-12450H

2.sorun için işlemcinin Max izin verilen sıcaklığı 100 derece 100 dereceye ulaşırsa ya işlemci kendi hızını düşürür ve sıcaklıkta düşer ya da kapanır. 1. sorun için bir şey diyemeyeceğim.

2-3 sene önce bende de aynı model laptop vardı benimkinin işlemcisi i7-9750H olması lazım hatırladığım kadarıyla, hızını kısmama rağmen 98 derece altına inmiyordu, Excalibur'un soğutması çok kötü ve kronik sorunlu.

FPS düşüşü falan da yok sıcaklık ölçen aletler bozuk olabilir mi?

Gücü düşmüyor ya eskiden de FPS aynıydı şimdi de.

Birçok oyun işlemciyi tam yükte kullanmadığı için çok fark etmezsin ama CS gibi Valorant gibi oyunlar işlemciye daha fazla yük bindirdiği için o oyunlarda daha fazla hissedilir.

CPU kullanımı hep %100 oynadığım oyunlar ise asetto, FIFA, Minecraft ve Forza 5

Birçok oyun işlemciyi tam yükte kullanmadığı için çok fark etmezsin ama CS gibi Valorant gibi oyunlar işlemciye daha fazla yük bindirdiği için o oyunlarda daha fazla hissedilir.

Ayrıca kendi bilgisayarından aldığın sonuçları aynı ekran kartı ve işlemciye sahip bir başka bilgisayarla karşılaştırırsan daha rahat fark edersin diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…