Casper Excalibur G770 Valorant'ta düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Leolynn

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistemim:

İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X
Anakart: ASUS Prime B550-Plus
Ram: 4x8 XPG 3200Mhz CL16 Ram (OC-3600Mhz-CL17)
Kasa: Cougar Panzer
Soğutma: Deepcool LS720 360mm
Ekran Kartı: MSI Suprim X RTX 3070
SSD: Seagate Firecuda 510 2TB M2 SSD
SSD: Kingston KC3000 1TB
HDD: Seagate Skyhawk 4TB
Power: FSP Hydro 600w
Klavye: Razer BlackWidow v3
Mouse: Razer DeathAdder v3
Kulaklık: Razer Blackshark v2
Mousepad: Razer Gigantus v2 XXL
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
RAM
Crucial 32GB 3200mhz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON SA400M8240G
Ekran kartı
GTX 1650.
İşlemci
i5 10300H
Casper Excalibur G770 kullanıyorum Valorant oyunu içerisinde normal şartlarda düşme olmadan 200+ FPS görüyordum fakat son zamanlarda nedense 90 FPS - 110FPS görmeye başladım.

Laptop soğutucum da var. İşlemcim tam yük altında ortalama 86-91 dereceleri görüyor. Ekran kartımın ise 80 derecenin üstüne çıktığını görmedim genel olarak da 65-75 derecede dolanıyor.

Güç seçeneklerinden yüksek performans seçili, grafik ayarlarından Valorant en yüksek performansa ayarlanmış durumda PC içerisinde en ufak kasma sorunum yok neden bu FPS düşüşlerini yaşıyorum anlamadım.

USB çoğaltıcı kullanıyorum 1 tanesini 3.0 olacak şekilde 4'e bölüyorum 3Ü dolu fakat uzun zamandır böyle kullanıyorum sorun bundan mıdır sizce?
SSD falan mı değişmeliyim?

Konuya ek kullandığım soğutucu: Zalman Stand Zm-ns2000

Son düzenleme:
Termal macunlarınızı yenileyin, kasanızı temizleyin. Bilgisayarınızın içini aynı şekilde bilgisayarı yoran veya yoracak programları kapatın oyun oynadığınız esnalarda. Örnek Wallpaper Engine vs. kullanıyorsanız kesinlikle kapatın. Oyun ayarlarınızı orta veya düşük tutun Valorant gibi rekabetçi bir oyunda kalite çok önemli değil FPS önemlidir.

Dostum casper alınır mı ya ? Casper ananem gibidir, çok ağır laptop. Keşke MSI falan alsaydın. Geçmiş olsun. Bi bardak soğuk suyu hazırla.
Uzun zamandır kullanıyorum pek bir sorunu yok. Memnunum yani.

Dostum casper alınır mı ya ? Casper ananem gibidir, çok ağır laptop. Keşke MSI falan alsaydın. Geçmiş olsun. Bi bardak soğuk suyu hazırla.
Msi mi? Msi'a ne gerek var ya alinir mi msi, cek fiyati en yuksege ne geliyorsa onu al. Kardesim adamin belki butcesi buna yetti? Ayrica bu haterlik neden anlamiyorum. Bahsettigi sorun muhtemelen excalibur olmasiyla alakali degil, msi olsa da ayni sorun yasanabilir. Baska marka laptoplarda hic sorun yasanmiyor mu veya benzer sorunlar olmuyor mu?

Termal Macun olarak MX-4 kullanıyorum. Kasam temiz, Wallpaper engine tarzı yük bindiren tamamen kapalı. Ayarlarım Düşük olarak ayarlı.

Açık olan uygulamalar;
Discord
Steam
Razer Synapse
Valorant Vanguard
Microsoft Windows Defender
Nvidia Geforce Experience
Casper Control Center
Msi mi? Msi'a ne gerek var ya alinir mi msi, cek fiyati en yuksege ne geliyorsa onu al. Kardesim adamin belki butcesi buna yetti? Ayrica bu haterlik neden anlamiyorum. Bahsettigi sorun muhtemelen excalibur olmasiyla alakali degil, msi olsa da ayni sorun yasanabilir. Baska marka laptoplarda hic sorun yasanmiyor mu veya benzer sorunlar olmuyor mu?
Katılıyorum hocam bütçemin buna yetmesinden ziyade 1650li tüm laptoplar neredeyse aynı performansı veriyor tanıdıklarımda Asus TUF, Acer Nitro, Monster serisi kullananlar var FPS olarak önceden bir sorunum yoktu şuan düşüşler yaşıyorum.

Termal Macun olarak MX-4 kullanıyorum. Kasam temiz, Wallpaper engine tarzı yük bindiren tamamen kapalı. Ayarlarım Düşük olarak ayarlı.

Açık olan uygulamalar;
Discord
Steam
Razer Synapse
Valorant Vanguard
Casper Control Center

Katılıyorum hocam bütçemin buna yetmesinden ziyade 1650li tüm laptoplar neredeyse aynı performansı veriyor tanıdıklarımda Asus TUF, Acer Nitro, Monster serisi kullananlar var FPS olarak önceden bir sorunum yoktu şuan düşüşler yaşıyorum.
Hocam ayarlari yukseltip denedin mi hic? Belki islemci vs tam kullanmiyordur. Fps sinirlamasi vs var mi? Steam vs baska oyunda yoruyor bende ama valorantta hic sorun olmuyor sahsen.

Hocam ayarlari yukseltip denedin mi hic? Belki islemci vs tam kullanmiyordur. Fps sinirlamasi vs var mi? Steam vs baska oyunda yoruyor bende ama valorantta hic sorun olmuyor sahsen.
En yüksek ayarlarda 20fps oynuyor 165HZ monitöre bağlı olarak kullanıyorum.

Açık olan uygulamalar;
Discord
Steam
Razer Synapse
Valorant Vanguard
Casper Control Center

Sorun varsa kesin excalibur diyedir hocam oyle demeyin 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı