Arkadaşlar merhaba. Casper Excalıbur G860 gaming laptop almıştım, fakat bir şey dikkatimi çekti oyun oynarken. Ekran kartı sıcaklığı 70 ile 75 derece arası iken işlemci sıcaklığı 85 ile 90 derece arası oluyor. Turbo fanı açıyorum 80 ile 85 arası oluyor. Sizce bu değerler normal midir? Oynadığım oyunlar genelde AAA oyunlar.
Tavsiye olarak Dizüstü Bilgisayarın ayaklarına eşit oranda maddeler koyarak hava akışı için alan yaratın.
Oyunlarda FPS civarını 60 sabitleyin.
Nvidia Profile Inspector kullanarak FPS istediğiniz değere sabitleyebilirsiniz.
Sıcaklık, çekirdek frekanslarını düşürmüyorsa sorun yok. Gün geçtikçe sıcaklık artıp çekirdek frekanslarını düşürürse cihazı garantiye verip termal bakımlarını yaptırabilirsin. Casper teknik servisi epey hızlı şekilde cihazı teslim ediyor.
Tavsiye olarak Dizüstü Bilgisayarın ayaklarına eşit oranda maddeler koyarak hava akışı için alan yaratın.
Oyunlarda FPS civarını 60 sabitleyin.
Nvidia Profile Inspector kullanarak FPS istediğiniz değere sabitleyebilirsiniz.
Denedim fakat bazen gerçekten işe yarıyor ekran kartı 70 ile 75 derece arası fakat işlemci neredeyse 80 üzerine uzun süre oyun oynadıktan sonra çıkıyor ve 85 asla geçmiyor bide turbo fanı açtığım zaman 80 bile görmüyor. bazen ise oyuna girdikten 10 15 dakika sonra işlemci 85 ile 90 arası oluyor turbo fan açıldığında 80 85 arası oluyor,ekran kartı ise hep 70 75 derece arası bazen turbo açıldığı zaman 70 altına düşüyor o kadar.. Bir sıkıntı var fakat çözemedim.
Sıcaklık, çekirdek frekanslarını düşürmüyorsa sorun yok. Gün geçtikçe sıcaklık artıp çekirdek frekanslarını düşürürse cihazı garantiye verip termal bakımlarını yaptırabilirsin. Casper teknik servisi epey hızlı şekilde cihazı teslim ediyor.
MSI Afterburner OSD ile çekirdek frekanslarını oyun içinde anlık olarak izleyebilirsiniz. i7 7700HQ 90 dereceden sonra çekirdek frekanslarını düşürebilir.