Casper Excalibur G870.1265-DFA0X-B laptopa bağlanan Monster Aryond A2 monitörde kötü görüntü

Aragorn36

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller.

Sorunum şu şekilde; laptopa HDMI Kablosu ile harici monitör bağladım fakat ilk kullandığım günden beri %90 oranında masaüstü ve browser işlemlerinde (günlük kullanımda) ekrandaki uygulama simgeleri, Windows ikonları, yazılar vs. aklınıza gelecek tüm görsel faaliyetlerde irili ufaklı gözü rahatsız eden silik ikonlar, bulanıklıklar, yazılarda siliklik ve kırılmalar, parazit bir görüntü yer alıyor ve bu beni rahatsız ediyor. Fakat oyunlarda özellikle FPS ve görüntü noktasında asla sıkıntı yaşamıyorum. (AC Vallaha gibi bir oyunda ortalama 85 - 90 FPS ultrada akıcı görüntü veriyor) Bu da bana monitörde bir hasar olmadığını gösteriyor, donanımsal bir arıza olsa oyunda da bu görüntü problemleri olur diye düşünüyorum. Problem sadece masaüstünde ki uygulamalarda yaşanıyor gibi. Örnek olarak Windows pencerelerindeki yazılar silik ya da iç içe gibi ya da sağ alt sekmede yer alan ikonlar bulanık gibi vs. Mesela Epic Games'in uygulamasını kullanırken sorun yok gibi ama başka bir sekmeyi tıklarken birden açılan sayada yazılar kötüleşiyor, uygulamanın teması görüntüsü bile bulanıklaşıyor garip bir piksel çöküşü yaşıyor gibi hissediyorum bu sadece basit bir örnek.

Laptopun kendi ekranında da kullanınca bu problem yazı, ufak simge, ikon gibi bölümlerde (Siliklik, bulanıklık) göze çarpıyor. Güncel olmayan bir driver yok Aygıt Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde ve parça/donanımsal bir arıza olduğunu düşünmüyorum oyunlardaki performansa baktığımda.

Laptop Modelim: Casper Excalibur G870.1265-DFA0X-B Notebook
Monitör Modelim: Monster Aryond A24 V1.1 Monitör

İki üründe henüz 2 haftalık. Bilgisayarın kendi ekranı 144 Hz destekliyor, aynı şekilde monitörümde 144 Hz destekliyor ve kendi kutusundan çıkan HDMI ile kullanıyorum.

Yaptığım işlemler; Windows ekran ayarlarından önerilen çözünürlük ve ölçeklendirmelerde denedim. Harici monitörü varsayılan ana monitör yaptım. Hz ayarlarını 144'e çektim. Monitörün kendi menüsünden ayarlamasını yaptım yahut sıfırladım tekrar düzelttim. Azda olsa bazı düzelmeler mevcut ama hala vermesi gereken o tam performansı alamadığımı düşünüyorum.

Silik gözüken yazıları "ClearType" gibi Windows'un kendi düzeltme araçlarını kullandım. Ekrana elle özel ölçek ayarladım vs gibi.

Merak ettiğim bu durumu nasıl düzelteceğim aramadığım konu izlemediğim video kalmadı. Acaba HDMI kablomumu değiştirmem gerekiyor? Yeni bir HDMI taksam düzelir mi? Laptop üzerinde DisplayPort çıkışı yok fakat monitörde DP girişi var. Bunun içi HDMI to DP: Kaynak HDMI, monitör DP girişli bir kablomu almam gerekiyor.
Ya da laptop üzerinde yer alan Type-C girişi için şöyle bir kablo var alıp denesem faydası olur mu:

Pusat USB Type-C / DisplayPort Kablo | Monster Notebook

Sorunumu ve yaptıklarımı aklıma geldikçe paylaşmak istedim, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan ricam yardımcı olmaları. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı