Casper Excalibur G870 DisplayPort GPU'yu görmüyor

Quanthos

Megapat
Daha fazla  
Casper Excalibur g870.1265-DFB0X-b laptopa sahibim. MUX switch mevcut ve sadece RTX 4060 kullanılacak şekilde ayarlı. Forumda yazılanın aksine cihaz Type-C portundan DisplayPort görüntüsü aktarabiliyor. 180Hz ve HDR desteği mevcut bizzat denedim. Oyunlarda da HDMI ile bağladığımda aldığım performansın aynısını alıyorum herhangi bir sıkıntı yok. Zaten işlemcinin GPU'su Intel UHD Graphics yani oyun oynatmasının imkanı yok. Ancak NVIDIA kontrol panelinde ve diğer NVIDIA appde vs. GPU asla gözükmüyor ve G-SYNC açamıyorum. Monitörümün G-Sync desteği mevcut. Yani sorum şu, ekran kartını kullanabilmeme rağmen neden devre dışı gözüküyor? Ayrıca kuşlandığım kablo Paugge USB-C to DisplayPort 1.4 8K 60Hz destekleyen bir kablo. Type-C portu hakkında hiçbir bilgi yok Thunderbolt vs. ilginize teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper Excalibur g870.1265-DFB0X-b laptopa sahibim. MUX switch mevcut ve sadece RTX 4060 kullanılacak şekilde ayarlı. Forumda yazılanın aksine cihaz Type-C portundan DisplayPort görüntüsü aktarabiliyor. 180Hz ve HDR desteği mevcut bizzat denedim. Oyunlarda da HDMI ile bağladığımda aldığım performansın aynısını alıyorum herhangi bir sıkıntı yok. Zaten işlemcinin GPU'su Intel UHD Graphics yani oyun oynatmasının imkanı yok. Ancak NVIDIA kontrol panelinde ve diğer NVIDIA appde vs. GPU asla gözükmüyor ve G-Sync açamıyorum. Monitörümün G-Sync desteği mevcut. Yani sorum şu, ekran kartını kullanabilmeme rağmen neden devre dışı gözüküyor? Ayrıca kuşlandığım kablo Paugge USB-C to DisplayPort 1.4 8K 60Hz destekleyen bir kablo. Type-C portu hakkında hiçbir bilgi yok Thunderbolt vs. ilginize teşekkür ederim.

Monitör ayarlarından G-Sync aktif ettiniz mi? Bir de NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX sekmesinin kısmını paylaşın.

Monitör ayarlarından G-Sync aktif ettiniz mi? Bir de NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX sekmesinin kısmını paylaşın.
hocam gsync ayarı yok sadece freesync ayarı var monitörün ama fotoğrafta da göründüğü gsync stickeri var, freesynci kapatıp da denedim bir fark olmadı. aryıca iki monitör kullanıyorum birisi dell g2422hs 165hz diğeri lenovo legion r24e 180hz, lenovoda gsync desteği yok diye şimdilik bağlantısını kestim, dellde 165hz ayarlı bir sorun yok aynı şekilde ancak gsynci geçtim gpu bile intel uhd gözüküyor. konuyla ilgili fotoğraflara bu linkten erişebilirsiniz.
gsync.jpg
physx.png
gpu.png
windows-ekran.png

Hocam G-SYNC ayarı yok sadece FreeSync ayarı var monitörün ama fotoğrafta da göründüğü G-SYNC stickeri var, FreeSync'i kapatıp da denedim bir fark olmadı. Aryıca iki monitör kullanıyorum birisi Dell G2422HS 165Hz diğeri Lenovo Legion R24e 180Hz, Lenovo'da G-SYNC desteği yok diye şimdilik bağlantısını kestim, Dell'de 165Hz ayarlı bir sorun yok aynı şekilde ancak G-SYNC'i geçtim GPU bile Intel UHD gözüküyor. Konuyla ilgili fotoğraflara bu [link=[URL="https://drive.google.com/drive/folders/1vyfB0nnmGumQnBNK1geXCML-oJiZw44x?usp=sharing]link[/link]ten"]technopat-dp - Google Drive[/URL] erişebilirsiniz:

Linke erişemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı