Casper Excalibur G870 oyun oynarken kapandı ve açılmıyor

AYYILDIZ TİM

Kilopat
Yer
NİĞDE
Daha fazla  
Meslek
JÖH
Dostlar selamlar.
Casper Excalibur G870 modelini alalı 1.5 yıl oldu.
Oyun oynarken bir anda kapandı ve bir daha açılmadı. Ne bir ışık var ne emare.
Aynı sorunu 5 ay önce de yaşamıştım garantiye gönderdim, garantiden tekrar geldi ve garanti tespit sonucunda herhangi bir sorunun olmadığı denildi.
Arkadaşlar aldığıma pişman oldum ve yaptırıp satma durumuna geldim.
Sizlerin bilgi birikimine sığınarak sormak istiyorum, sorun sizce nedir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Normalde laptoplar aşırı ısındığında kendisini korumaya alır, bu olay yaşandıktan en az yarım saat sonra hava boşluklarına süpürge tutup açmayı dener misiniz? Eğer açılmazsa yüksek ihtimal anakartını yakmıştır.

Laptop ısınmış mı bak ısınmış ise soğumaya bırak soğuduğunda açmayı dene açılmazsa şarjda 5-10dk bırak açılırken BIOS tuşuna sürekli bas (modele göre değişiyor F10", "F2", "del" gibi.
BIOS da kaydet ve çıka bas.

Dostlar Bugün dikkatlice içerisini açtım fanını temizledim, ekran kartı ve işlemci macunları kurumaya yaklaşmış macun yenilemesi yaptım.
Dünden beridir ne şarj oluyor ne de açılıyor, hiçbir ışık tepkime malesef yok.
Bios pilini söküp statik elektriğini atmasını düşündüm ama malesef bios pilini de bulamadım

BIOS pili laptoplarda genellikle anakartın arkasında ayni klavyenin olduğu yerde oluyor her şeyi sökmek lazım bataryayı çıkarıp tak yapabilirsen BIOS pilini sök yapamam diyor isen hiç dokunma öyle dene olmazsa bşr bilgisayarcıya götür sen açtığın için zaten garantisi bitmiş olmalı.

Anakartı komple söktüm ama malesef orada da yok, araştırmama göre bios pili gömülü vaziyetteymiş
Garantiye gelecek olursak, zaten 5 ay önce garantiye göndermiştim, adamlar anakartın 2 vidasını eksik takmışlar
Çok nazik söktüm iz emare bırakmadım anlayacaklarını sanmıyorum.

Hala açılmıyorsa soğuk su iç ve garantiye yolla

Son durum nedir

Garantiye gönderdim yaklaşık 20 gün oldu hala bir haber yok malesef.

Yaklaşık 1 ay sonunda garantiden geldi Bir üst model anakart ile değişimi yapılmış hiçbir ücret talep etmediler. 1 gündür stres testleri yaptım hiçbir sorun vs yok şükür.

Son düzenleme:
Sevindim adınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…