Casper Excalibur G870 PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

HolyHawse

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://we.tl/t-EWesvgKOWi
RAM
32
SSD veya HDD modeli
500GB+2TB
Ekran kartı
Nvidia RTX 4050
Anakart
Casper Excalibur G870
İşlemci
İntel i5 12450H
Marka model: Casper Excalibur g870.
İşlemci: Intel i5 12450H - laptop.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 4050 (105W) 6 GB - laptop.
RAM: 32 GB DDR4.
SSD: M.2 PCI-e 4.0 500GB (hangi marka bilmiyorum) + M.2 PCI-e 3.0 2TB (Samsung 970 EVO Plus)
İşletim sistemi: Windows 10 Single Language.
Hata: PFN_LIST_CORRUPT minidump dosyası.
Daha önce sistemimde Windows 11 Single Language kullanıyordum. Driver sorunu yaşıyordum. Intel ve NVIDIA sürücüleri çakışması sorunu. Bazı oyunlarda performans kaybım oluyordu ve uzun süredir termal macun yenilenmediği için işlemcim 100 derece ekran kartım 85 derecelere kadar çıkıyordu.
2 hafta önce bilgisayarımı Casper servisinde bakıma götürdüm. Termal macun ve genel temizlik yapıldı 16 GB olan RAM 32 GB'a yükseltildi. Daha sonra ben de evde driver sorunlarından ötürü temiz format attım W11 (Single Language).
Sürekli mavi ekran hataları almaya başladım. Hepsi farklı bir mavi ekran hatası geliyordu. PFN_LIST_CORRUPT geliyordu. Memory corraption geliyordu. Günde 3 kere ve oyunlarda kendi kendine kapanıyordu. Bkz: LoL ve GTA 5
Format kaynaklı sıkıntı olduğunu düşündüğüm için bu sefer Windows 10 Single Language kurdum. Şimdi sadece PFN_LIST_CORRUPT geliyor ve günde 1 hatasını veriyor.
Not 1: Anakarta gömülü Windows 11 Single Language lisansı bulunuyor.
Not 2: AIDA64 ile işlemciyi stress testine soktum sıkıntı gözükmüyor.
Not 3: FurMark ile ekran kartını stress testine soktum sıkıntı gözükmüyor.
Not 4: Memtest86 ile RAM testi yaptım sıkıntı gözükmüyor.
Not 5: HDD Sentinel ile SSD'yi kontrol ettim işletim sistemi kurulu olan 500GB SSD yüzde 90 sağlıkta oyunların kurulu olduğu SSD yüzde 100.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı