Merhaba Casper Excalibur G900 model bir laptop kullanıyorum ve oyunlarda düşük ayara filan çektiğimde darboğaz yapıp 90 dereceleri görüyor CPU sıcaklığı. Oyunları en yüksek ayarlara çektiğimde 75 derecelerde oluyor. Sons of The Forest girdiğimde oyun ayarlarını ne yaparsam yapayım CPU 95 ile 100 derece gösteriyor.
Ama CPU sıcaklığı oyuna girdiğim anda direkt 90-100 derece görüyor yani daha oyunu 2dk bile oynamadan bu dereceyi göstermesi yanlış mı gösteriyor acaba diye düşündürtüyor şöyle size fotoğraf bırakıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Laptop soğutucusu da var fanlar da Max laptop sıcak değil yani.
Eki Görüntüle 2335793
Merhaba Casper Excalibur G900 model bir laptop kullanıyorum ve oyunlarda düşük ayara filan çektiğimde darboğaz yapıp 90 dereceleri görüyor CPU sıcaklığı. Oyunları en yüksek ayarlara çektiğimde 75 derecelerde oluyor. Sons of The Forest girdiğimde oyun ayarlarını ne yaparsam yapayım CPU 95 ile 100 derece gösteriyor.
Ama CPU sıcaklığı oyuna girdiğim anda direkt 90-100 derece görüyor yani daha oyunu 2dk bile oynamadan bu dereceyi göstermesi yanlış mı gösteriyor acaba diye düşündürtüyor şöyle size fotoğraf bırakıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Laptop soğutucusu da var fanlar da Max laptop sıcak değil yani.
Eki Görüntüle 2335793
bakımı yeni yaptırıldı termal macun değiştirildiği söylendi laptop standında da değerler yakın şekildeBeles soba daha ne istiyorsun dostum termal macun kurumustur temizliğe ihtiyacı vardı laptop soğutucu yerine stant daha iyi alttan hava akışı olması gerekiyor laptop soğutucu alttan soğuk havayı verince laptopta sıcaksa bozulabilir.
2 sene oluyor bilgisayardan fazla anlamadığım için hiç kontrol etmemiştimKlasik Excalibur, alalı iki haftadan az olduysa iade edin. Eğer iki haftadan fazla olduysa servise göndermekten başka çareniz yok.
evet bunu duydum fakat yine de bu kadar olmasını beklemezdim ekran kartı sıcaklığı gayet iyi durumda gözüküyor ama sistem özellikleri RTX3060 İ7-11400 16gb ram1. sebep Excalibur'un malzeme kalitesi ve soğutması iyi değil.2. olarak laptop özelliklerini yazarsanız sevinirim.
Klasik Monster - Excalibur kullanıcı sorunu. Isınması normal kalitesiz kasaya ve soğutmaya sahip laptopları var.
Eğer uzun bir süredir kullanıyorsanız termal bakım zamanı gelmiştir. Bildiğim kadarıyla ömür boyu bakım garantileri vardı sizde de geçerliyse yollayın bakımını vs. yapsınlar hem de temizlemiş olurlar.
Onun haricinde termal bakım yapıldığında da aynı durumu yaşarsanız maalesef pek çareniz yok. Belki laptop soğutucu alıp ısıyı 5-6 derece veya 10 derece düşürebilirsiniz.
Siz laptop soğutucu alıp bir daha bakın en iyisi. 90 dereceye düşerse sorun olmaz.
Eğer soğutucu almak isterseniz bütçenizi söylerseniz öneri yaparım hocam.
soğutucusu var diğer oyunlarda 75 derecelerce tutabiliyorum yüksek ayarlarda fakat dediğim gibi sons of the forest da olmuyor mesela.Siz laptop soğutucu alıp bir daha bakın en iyisi. 90 dereceye düşerse sorun olmaz.
Eğer soğutucu almak isterseniz bütçenizi söylerseniz öneri yaparım hocam.
ben de soğutmasında sorun olduğunu düşünüyorum ama ekran kartının normal olup işlemcinin anormal olması işlemcide sorun olduğunu düşündürüyor bana ayrıca not olarak temizliği yapıldı cihaz şuan temizHocam soğutucusu varmış ona rağmen böyleymiş. Soğutması bayağı kötü laptopun ya da toz içinde.