Evet arkadaşlar problemim tam olarak şu: Laptop kendi ekranıyla çalışırken düşük FPS veriyor. Ekteki resimlerden de görebileceğiniz üzere önceden oyunun lobi ekranında 200-320 arası oyun içinde 120-150 FPS arası alırken harici bir şekilde taktığım monitörde lobide 600-700 arası oyun içinde 300+ FPS alıyorum. Öncelikle bunun sebebi nedir ve bu performansın aynısını normal laptop ekranında almak için neler yapabilirim?
Ekran kartı: RTX 2060
İşlemci: i7-10750H
RAM : 16 GB 3200MHZ
Depolama: 1TB HDD 240GB SSD
Not: Soldaki resim laptopun kendi ekranı sağdaki ise harici monitörün ekranı.
Harici monitörde dahili GPU hiç çalışmıyor dikkat edersen. Ama laptop monitöründe görüntü dahili Intel GPU içinden geçip öyle ekrana geliyor. Muhtemelen bu yüzden bir FPS düşüşü oluyor.
Tabi burada çözünürlük farkı da olabilir. Harici ve dahili panel çözünürlükleri neler?
Kullandığınız harici monitörün hz değeri daha fazla olmasından öyle oluyor birde laptop dahili gpu kullanıyorda olabilir. Laptobunda o fps alabileceğini zannetmiyorum çözünürlük fps fark ettiriyor.
Harici monitörde dahili GPU hiç çalışmıyor dikkat edersen. Ama laptop monitöründe görüntü dahili Intel GPU içinden geçip öyle ekrana geliyor. Muhtemelen bu yüzden bir FPS düşüşü oluyor.
Tabi burada çözünürlük farkı da olabilir. Harici ve dahili panel çözünürlükleri neler?
Kullandığınız harici monitörün hz değeri daha fazla olmasından öyle oluyor birde laptop dahili gpu kullanıyorda olabilir. Laptobunda o fps alabileceğini zannetmiyorum çözünürlük fps fark ettiriyor.