Ürünü alalı 3 gün olmuş ve bu sorun çıktığını söylemişsiniz. Demek ki size ayıplı ürün denk gelmiş. Teknoloji biraz da nasip meselesi.
Ayıplı ürünü 1- Mümkün ise yenisiyle değiştirebilirsiniz, 2- Para iadesi alabilirsiniz 3- Belirli şartlarda ücretsiz onarılmasını isteyebilirsiniz, 4- Ürün bedelinden indirim isteyebilirsiniz.
Konuyu açtığınız günlerde görseydim hukuki açıdan yardımcı olurdum. Ancak sorun çıkarmamışlar, siz de gerekeni yapıp hakkınızı almışsınız. Ancak ayıplı ürünü 3 gün kullanıp buradan sonuç çıkarmanız mantıklı değil. Çünkü alacak olanları yanıltmış olursunuz.
Casper F800 modeli bizde de var. 2 senedir kullanıyoruz. Windows 10 Professional 64 bit kurulu. Şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Servisle muhatap olmadı.
Kabaca Özellikleri: İntel i5 7200U, Intel HD Graphics 620, NVIDIA GeForce 940MX, 250 GB SSD
1- Bence ek fana ihtiyacı yok. Şuana kadar Adobe Illustrator ve buna benzer programlarda, oyunlarda çok yüksek sıcaklıklara çıkmadı. Dolayısıyla sizin dediğiniz gibi "1 haftada bozulması normal" değil. Çünkü sizinki zaten ayıplı, bozuk ürün.
2- Ekran kartını yoran programlarda doğal olarak fan sesi duyuyorsunuz. Ancak oyun bilgisayarlarındaki kadar rahatsız edici değil.
3- Sizinki ayıplı olduğu için 2. el dizüstü izlenimini vermiş olabilir. Sıfır aldığınız ürünün bozuk çıkması can sıkıcıdır. Ancak gerçekte gayet iyi. Bizim deneyimlerimizi aşağıya yazıyorum.
CASPER F800 beğendiğim yanları;
1- Çıktığı yıl ve segmentindeki bilgisayarlara göre ince ve hafif
2- Mause pad'i güzel ve sessiz.
3- Sesi yüksek çıkıyor. Ancak Dolby Audio ses kalitesi beklediğim kadar iyi değil.
4- Ekran kartı orta seviye. Adobe Illustrator vb. programlarda gayet iyi. Cs Go, Warband gibi oyunlarda tatmin eder. Ancak günümüz ağır oyunları (PUBG vb.) ancak düşük seviyede oynatır.
5- Klavye ışığı var. Klavye hissiyatı iyi. Klavyeye alışması uzun sürmüyor.
6- Bilgisayar açılış-kapanış hızları, dosya aktarımı gayet hızlı (SSD etkisi)
7- 2 sene sonra pil sağlığında gözle görülür bir kayıp olmadı. Pil 3-4 saat gidiyor.
8- HDD ve CD/DVD olmamasından dolayı harici ekran kartının devreye girmediği günlük işlerde gayet sessiz.
9- Wifi AC var.
Beğenmediğim yanları;
1- Ekran çözünürlüğü FHD değil.
2- Ekran IPS değil. Sağ-sol açılardan ekran renk sapması fazla değil ancak özellikle üst taraftan renk sapması var. Benim gibi IPS'ye alışmış kişileri rahatsız edecektir.
3- Yansımasız ekran özelliği yok. Güneşli ortamda yansıma yapıyor. Evde kullanımlarda sorun olmuyor.
4- CD/DVD okuyucu/yazıcı yok.
5- Bilgisayar tanıtımındaki üstün(!) oyun performansı yok.(Yukarıda belirttim) Ekran kartı oyun odaklı değil.
6- Yukarıda belirttiğim gibi "Dolby Audio ses kalitesi beklediğim kadar iyi değil." Ses kalitesi ortalama.
İyi niyetiniz ve kendinize münhasır bilgilerinizi paylaştığınız için bizden sonra bu konuyu okuyacak olan insanlara bir bilgi notu bıraktığınız için müteşekkirlerimi sunarım.
Cihazın iadesini gerçekleştirdikden sonra, başıma gelenleri bahsetmek artık borcum oldu sanırım;
Mağazadan durum bilgisini verdikten sonra 3 gün içerisinde çek alıp bir Asus-X5R2 UQ veya UR Model bir cihaz aldım, bir takım özelliklerden feraget ettmiş oldum, ramim 16 İken 8'e düşmüş oldu. vb
Bu aldığım Asus-X5R2 UQ & UR Cihazı 1.5 Yıl kadar kullandıktan sonra cihazın gizli ayıbı olduğunu farkedip, hemen durumu mağazaya bildirdim, bu cihazın ayıbına gelicek olursak kronik problemli Asusun bu modeli, şarjı tam dolu olmasına rağmen, şarjda olmadığı duumlarda otomatikmen aniden kapanıyordu, cihazın bu ayıbını mağazaya bildirip servise gönderimini sağladım, sizde ve bu yazıyı okuyacak değerli okurların bildiği üzre 20 iş günü olan süreyi doldurmalarına rağmen ürüne dair bir bilgi ve ürünü almadım. Mağazaya bahsettiğimde bedeli iade edeceklerini söylediler ancak süresi dolmamış ve devreye garanti bitiminden sonra girecek olan uzatılmış garanti hizmetini iade edemeyeceklerini söylemeleri üzerine (600₺)
Bundan sonraki süreçte ürün akibetiyle ilgili olarak yasal hakkım olan, Tüketici hakem heyetine taşıyarak. 6502 Sayılı Kanunda yer alan diğer taleplerden yararlanmak istedim (ürüne yönelik almış olduğum genişletilmiş garanti hizmeti ve ürüne ödediğim bedelin en yüksek ticari avans faizi uygulanarak bedel iadesini) talep ederek aldım.
Ardından aldığım meblağ ile Kendime bir Adet MacBookPro 2019 2TB aldım.
Aldığım bu mac'de de problem çıktığı için onu da 15 gün içerisinde değişime gönderip değişim aldım. (internetten satın alımlarda 15 gün içerisinde iade hakkımın kullanılması)
Tekrardan gelecek olan bu mac'de de problem yaşamamın üzerine 15 gün içerisindeki mesafeli satışda iade hakkımı kullanarak bedel iadesini alarak, kendime
- Bir adet Monster Abra A5 ( i7 9.Nesil 2060 ekran kartı 16gb ram, 500gb toshiba m2 ssdili),
- Bir adette Mac yerine geçmesi ve taşınabilirlik açısından iPad 7. Nesil aldım.
İki cihazdan da çok memnunum ve taşınabilirlik problemini böylece aşmış hemde güçlü bir cihaz kullanıyor oldum.
Dönütlerinizi bekliyorum, yazım hatalarım için şimdiden çok özür diliyorum.
Saygılarımla,